Septembrie 03, 2021
Strugurii, vedetele sezonului. Uite câte motive ai ca să-i consumi
Strugurii sunt vedetele sezonului. Sunt atât de bogați în nutrienți și au atâtea beneficii, încât ar fi mare păcat să treceți absenți pe lângă vitrinele cu fructe și legume. O cană de struguri conține următorii nutrienți: Calorii: 104 kCal Carbohidrați: 27.3 grame Proteine: 1.1 grame Grăsimi: 0.2 grame Fibre: 1.4 grame Vitamina C: 27% din consumul zilnic necesar Vitamina K: 28% din consumul zilnic necesar Tiamină: 7% din consumul zilnic necesar Riboflavină: 6% din consumul zilnic necesar Vitamina B6: 6% din consumul zilnic necesar Potasiu: 8% din consumul zilnic necesar Cupru: 10% din consumul zilnic necesar

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Consumul de struguri protejează sistemul cardiovascular În special în strugurii negri, găsim cel mai puternic antioxidant și anume resveratrolul. Acesta declanșează în organism secreția hormonului adiponectină, iar asta împiedică dezvoltarea mai multor tipuri de afecțiuni cardiace și protejează vasele de sânge.

Previne îmbătrânirea Vitaminele din compoziția strugurilor ajută la protejarea pielii și implicit la întârzierea procesului de îmbătrânire prematură. Sunt un furnizor important de tonus și energie datorită vitaminei B, dar și a glucidelor din compoziție. Conținutul de glucide este asimilat imediat de către organism, iar asta ajută la o funcționare perfectă a sistemului nervos și muscular.

 

Aliat de nădejde în curele de slăbire Datorită numărului mic de calorii, strugurii sunt ideali de consumat în dietele de slăbit. Se recomandă pentru a accelera eliminarea toxinelor din corp, dar și pentru accelerarea metabolismului. O cură cu struguri te poate ajuta să slăbești chiar și până la 5 kg într-o săptămână.

 

Au efect anti stres, dat fiind faptul că sunt o sursă semnificativă de fructoză și glucoză, dar și zaharuri ușor de asimilat de către organism. În plus, contribuie la creșterea secreției de serotonină, supranumit și hormonul fericirii, iar asta spulberă orice tensiune nervoasă.

 

Protejează vederea Datorită aportului de resveratrol, dar și de picnogenol, substanță ce are rol în procesul de antioxidare, consumul regulat de struguri negri ajută la prevenirea leziunilor retiniene și a degenerescenței maculare.

 

Cojile strugurilor înfrumusețează pielea În coajă se regăsesc taninurile, substanțe ce au efect cicatrizant, astringent și antiseptic. Cojile de struguri se pot aplica direct pe față și se lasă să acționeze aproximativ 30 de minute.

 

Protejează de infecții, în special strugurii roșii. Asta pentru că au proprietăți antibacteriene și antivirale.

 

Combat migrenele Sucul de struguri copți, dar și consumul de struguri este un remediu eficient împotriva migrenelor.

 

Pot trata crizele de astm Consumul de struguri poate crește nivelul de umiditate de la nivelul plămânilor.

 

Scad nivelul colesterolului din sânge Strugurii împreună cu sâmburii acestora ajută la scăderea nivelului colesterolului rău din sânge.

 

Au efect laxativ Strugurii încurajează sistemul gastric să elimine toxinele, în felul acesta scapi de balonare și constipație.

 

Pot ameliora simptomele bolilor asociate vârstei înaintate În urma mai multor studii, cercetătorii au dezvăluit că datorită resveratrolului, strugurii pot fi un tratament pentru ameliorarea bufeurilor, pentru tratarea bolii Alzheimer, dar și pentru îmbunătățirea controlului zahărului din sânge.

 

Strugurii negri sunt recomandați pentru întărirea sistemului osos, datorită conținutului de calciu, dar și minerale. De asemenea, strugurii ajută și la creșterea rezervei de calciu, fier și mangan, forțe necesare pentru o rezistență sporită a oaselor și articulațiilor.


Îmbunătățesc sănătatea cerebrală Conțin acid folic și vitamine din grupa B, iar asta face ca strugurii să fie un aliment de bază pentru îmbunătățirea proceselor cognitive, dar și pentru agilitatea mintală.

 

Ajută în prevenirea cancerului Antocianinii din compoziția strugurilor inhibă dezvoltarea agenților care pot cauza cancer, iar consumul de suc de struguri previne dezvoltarea și propagarea celulelor canceroase.

 

Îmbunătățesc sistemul imunitar Strugurii conțin multe vitamine benefice organismului, printre care vitamina A, C și K. Acestea îmbunătățesc funcționarea mai multor sisteme din organismul uman, dar în special a sistemului imunitar.

 

Luptă împotriva diabetului prin scăderea nivelului de zahăr din sânge. Resveratrolul din compoziția lor crește rezistența la insulină, iar asta sporește capacitatea corpului de a consuma glucoza.

 

Reduc tensiunea arterială Strugurii au un conținut ridicat de potasiu și sunt recomandați persoanelor care se confruntă cu o tensiune arterială mare.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1540920734406