1. Urmărește-ți digestia
Intestinul ar trebui sa funcÈ›ioneze ca un ceas. ConstipaÈ›ia este otrăvirea corpului. Dacă intestinul este sănătos, organismul va înflori È™i el, È™i omul va trăi mai mult. În primul rând, sănătatea intestinelor depinde de mâncare: legume È™i fructe proaspete, apă limpede, făinoase mai puÈ›ine, salate È™i cereale mai multe, precum È™i ceaiul de muÈ™eÈ›el dimineaÈ›a sunt foarte favorabile frumuseÈ›ii pielii. Starea pielii, vitalitatea organismului, depind în mare măsură de cantitatea È™i calitatea apei pe care o bem. În epidermă sunt fibre de colagen, care au o capacitate remarcabilă: atunci când sunt eliberate în apă, ele cresc în volum. Colagenii umflaÈ›i din interior măresc presiunea asupra pielii, care, datorită acestui fapt, este netezită, ridurile dispar sau scad. Modalitatea cea mai accesibilă de a-È›i păstra tinereÈ›ea È™i de a rezolva o mulÈ›ime de probleme de sănătate este de a bea zilnic 1,5 – 2 litri de apă naturala neprocesată. În curând vei vedea rezultatul pe față: pielea va fi netedă, radiantă È™i catifelată.
2. Respectă-ți orele de somn
Lipsa de somn este cel mai rău inamic al frumuseÈ›ii pielii È™i părului! Încearcă să te culci la o anumită oră pentru a dormi bine. Datorită somnului, o persoană, pe lângă relaxarea corporala, este curățată moral – după somn, emoÈ›iile È™i informaÈ›iile inutile sunt È™terse È™i doar faptele rămân în memorie.
3. Aerul proaspăt este un prieten în frumuseÈ›e
Dacă stai toata ziua în birou, mergi pe jos acasă cel puÈ›in câteva staÈ›ii. Ferestrele trebuie să fie deschise în mod constant, iar iarna cât mai des posibil. În weekend, fă plimbări lungi în aer liber. Și un secret mai important al frumuseÈ›ii È™i conservării tinereÈ›ii – baia! Pielea noastră este un organism viu È™i toxinele se acumulează È™i trebuie să fie eliberate în mod constant. Băile cu sare Epson sunt foarte indicate.
4. Vitamine!
Chiar È™i copiii È™tiu unde se pot găsi vitaminele necesare pentru corpul nostru! AÈ™a ca să vorbim despre obÈ›inerea vitaminelor iarna. Vei găsi atunci mai multe vitamine nu în legume crescute în seră, ci în fructe uscate. Deci, bazează-te pe compot de fructe uscate, pe caise uscate È™i stafide, adaugă-le la fulgi de ovăz dimineaÈ›a. „Câteva linguri de fulgi de ovăz, o roÈ™ie, o portocală, o ceaÈ™că de ceai È™i iaurt, pentru o porÈ›ie de sănătate zilnică – È™i poÈ›i uita de bătrâneÈ›e È™i oboseală,” a spus Pratt. Expertul a subliniat printre produsele „minune”: fasole È™i afine, broccoli È™i fulgi de ovăz, portocale, dovleac, soia, somon, spanac, ceai negru È™i verde, roÈ™ii, curcan, nuci È™i iaurt.
5. Starea spirituală și mentală
Secretul păstrării tinereÈ›ii este acela de a evita emoÈ›iile urâte. Acest lucru nu este mai puÈ›in important decât cele de mai sus! Dacă nu ai uitat cum să glumeÈ™ti È™i să râzi ca în tinereÈ›e, dacă eÈ™ti prietenos È™i nu invidiezi pe nimeni, dacă ai o activitate preferată, bătrâneÈ›ea ta va avea un chip frumos È™i nu vei avea nevoie de chirurgie plastică! PoÈ›i încerca È™i „Elixirul tinereÈ›ii”. Se crede că acest preparat întăreÈ™te într-adevăr celulele puternic, se recomandă să-l bei de la vârsta de 30 de ani.
200 grame mușețel
100 grame imortelle
100 grame Hypericum
100 grame muguri de mesteacăn
Amestecă ingredientele de mai sus cu 0,5 litri de apă caldă, apoi strecoară. Bea un pahar de infuzie cu o lingură de miere seara înainte de culcare È™i dimineaÈ›a cu o jumătate de oră înainte de masă timp de o lună.
6. Vârsta unei femei este dată de gât È™i braÈ›e
Ne uităm de multe ori la mâini. Ne obiÈ™nuim cu aspectul lor È™i nu putem întotdeauna prinde momentul în care ridurile sunt prea evidente. Modificările de temperatură È™i expunerea mâinilor face efectele mai vizibile decât pe pielea obrajilor, pe care îi acoperim cu cremă protectoare sau cu fond de ten. Cu aceleaÈ™i mâini trebuie să speli È™i le ascunzi în buzunare când ai uitat mănuÈ™ile acasă. Bunicile noastre au folosit mănuÈ™i subÈ›iri primăvara È™i toamna – protejează pielea mâinilor, prelungindu-le tinereÈ›ea. În mod ideal, sezonul de mănuÈ™i trebuie deschis în momentul în care temperatura exterioară scade la 4 grade.