Noiembrie 26, 2020
Ziua Recunoștinței. Ce fac americanii în această
Fiecare american sărbătorește astăzi Ziua Recunoștinței, un eveniment anual, care a deveni oficial în 1863, în timpul Războiului Civil. Așa cum prevede tradiția, pentru masa festivă a fost sacrificat câte un curcan. De la cină nu lipsesc nici piureul de cartofi cu sos de afine și plăcinta cu dovleac.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

De fapt, Ziua Recunoștinței vine odată cu pelerinii care au început să mulțumească pentru recoltele bogate apărute în ciuda unor ploi torențiale, prin niște slujbe special organziate la biserică.

„Recunostință și rugăciune către Tatăl nostru binefăcător, care sălăsluiește în Ceruri în a patra zi de joi din Noiembrie”, a spus Abraham Lincoln, cel care a ridicat această tradiție la nivel de sărbătoare națională a americanilor. 

TRADIȚII DE ZIUA RECUNOȘTINȚEI 

-  Înainte de ultima joi a lunii noiembrie, milioane de americani străbat distanțe kilometrice cu avionul sau mașinile personale pentru a fi la reuniunea anuală a familiei. 

- Înainte de a începe să mănânce, tradiția dictează ca fiecare membru al familiei să spună motivul pentru care este recunoscător lui Dumnezeu.

- Curcanul - vedeta sărbătorii. Curcanul este o pasăre nativă de pe continentul nord-american. Pelerinii veniţi din Europa trăiau din roadele pământului pe care îl cultivau, din ceea ce vânau şi ce culegeau din păduri. Aşa că această pasăre făcea parte din meniul lor. 

- Meniul de sărbătoare include neapărat sosul de merișoare, piureul de cartofi, plăcintele sau cartofii dulci. 

- Toată ziua este inclus televizorul pentru a urmări meciuri, parada Macy’s de la New York și discursul președintelui, în cadrul căruia este grațiat un curcan.

- La New York, celebrul department store MACY’S organizează o paradă încă din 1924, când angajații au avut ideea de a aduce animalele din grădină zoologică din Central Park pentru a participa la un marș.


Sărbătoarea a fost preluată și de alte țări, însă fiecare o marchează diferit. În Canada, ziua Recunoștinței este în a doua zi de luni din luna octombrie, în timp ce Țările de Jos sărbătoresc la fel ca americanii, în ultima joi a lunii noiembrie și comemorează ospitalitatea cu care au fost tratați Puritanii în popasul pe care l-au făcut aici înainte de a pleca spre Lumea Nouă. În Regatul Unit, Thanksgiving este o altă denumire pentru Ziua Recoltei și se sărbătorește în biserici și în sate într-o duminică după strângerea recoltei în acea localitate, fără a fi o sărbătoare deosebit de importantă. 

În Statele Unite, Ziua Recunoștinței este urmată în mod tradițional de ”Black Friday”eveniment ce marchează în mod oficial debutul sezonului de reduceri de sărbători. În această zi, multe magazine de peste Ocean oferă reduceri substanțiale și deschid mult mai devreme pentru a permite accesul clienților.

Deși în Europa nu sărbătorim Thanksgiving, această zi este un motiv frumos pentru a aduna familia în jurul mesei și pentru a mulțumi pentru ceea ce avem. 

Voi pentru ce sunteți recunoscători? 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.433783531189