Mai 23, 2020
VIDEO// Vizită în gospodăria familiei Dodon. Prima Doamnă se ocupă personal de grădină!
Prima Doamna și soțul ei, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se pare că pun accent pe produsele de casă și pentru aceasta depun efort, crescând de toate în propria gospodărie. Galina Dodon are grijă an de an să răsădească roșii, vinete, castraveți și verdețuri în grădina și în sera de la reședința din Condrița. Cel puțin asta a dezvăluit recent șeful statului.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În cadrul ultimei ediții „Președintele Răspunde”, filmată la Condrița, șeful statului a făcut un tur pe la reședința din Codrii Moldovei, arătând grădina, sera, stupii cu albine și volierele cu păsări de acolo. Igor Dodon s-a lăudat cu o gospodărie mare și a spus că Prima Doamnă se ocupă personal de grădină.

Aici nu era nimic și iaca așa gospodărește am făcut așa cum e primit la gospodarii din Moldova” – a declarat președintele. Șeful statului a mărturisit că, în prezent, au puișori mici prin curte, căci au incubator și acum ies din ou, iar cățelușa Eva are 5 cățeluși.

Totodată, președintele s-a mai lăudat cu găini,le cocoșii, rațele, curcanii din gospodărie. El a spus că păsările au fost aduse de la Sadova, locul de baștină al oficialului.

„Avem 14 stupi cu albine – scoatem 200 kilograme de miere anual. Clar că nu mâncăm noi atâta – dăruim în dreapta și-n stânga. Am dăruit ambasadorilor. Și miere, și conserve.”, a precizat Dodon.

Președintele a mai spus că soția sa, personal, a răsădit roșii, vânătă, ceapă, usturoi și altele, dar au și o seră cu legume – la ideea soției.

„Acum avem castraveți, vor fi și roșii. Am avut ridiche, care deja am scos-o. Avem irigare artificială, așa gospodărește, ca la niște gospodari. Nu costă mult și fiecare om gospodar poate face o seră acasă”, a menționat el.

Turul virtual îl puteți face chiar de la începutul ediției „Președintele Răspunde”:

                                  



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.69983816146851