În ziua de astăzi, apa minerală este atât de populară, încât americanii au hotarât sa marcheze în data de 24 aprilie Ziua Mondială a Apei Carbogazoase. Dar, pe lângă beneficii, mulți nu cunosc și faptul că apa mineral poate avea și unele minusuri. Ceea ce nu cunosc mulţi dintre consumatori este că apa minerală carbogazoasă poate cauza eroziune dentară. Dioxidul de carbon, care se află în compoziţia apei minerale, generează acid carbonic atunci când este dizolvat în apă. Mai mult, ph-ul apei minerale poate cauza o sensibilitate crescută a smalţului dinţilor. Pentru a minimiza contactul apei minerale cu dinţii, se recomandă consumul acesteia cu un pai.
Apa minerală poate conţine sare în cantităţi mari. Sodiumul, respectiv sarea, este prezent în multe alimente şi băuturi, în cantităţi mici. Însă sarea îţi declanşează setea, iar dacă apa pe care o consumi conţine sare, vei avea tendinţa de a consuma mai multă decât ai nevoie. Bulele din apa minerală îţi umflă stomacul, dioxidul de carbon din conţinutul apei minerale crează discomfort și flatulenţe.