Mai 27, 2023
Vernisarea expoziției fotografice și două spectacole. Programul Festivalului BITEI din 27 mai

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sâmbătă, 27 mai, la ora 16.00, în incinta Teatrului Național „Eugène Ionesco”, va avea loc vernisarea expoziției fotografice Teatrul Național „Eugène Ionesco” din Chișinău și Compania Teatrală Kaze din Tokyo – călătorind împreună prin lumea teatrului. La ora 18.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, se va juca spectacolul Spune ceva, frate! de Ion Sapdaru (în regia autorului) – o poveste a doi fii rătăcitori și o dramă a întârzierilor în viață. La ora 21.00, în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, va avea loc spectacolul în plein-air Moby Dick după Herman Melville – un spectacol alegoric creat de Teatro dei Venti (Italia), implicând o uriașă mașinărie de teatru și o echipă de 20 de artiști, inclusiv actori, muzicieni, acrobați și tehnicieni.

Ora 16:00

Teatrul Național „Eugène Ionesco”

Vernisarea expoziției fotografice

Teatrul Național „Eugène Ionesco” din Chișinău și Compania Teatrală KAZE din Tokyo – călătorind împreună prin lumea teatrului!

Expoziția fotografică Teatrul Național „Eugène Ionesco” din Chișinău și Compania Teatrală KAZE – călătorind împreună prin lumea teatrului” va reflecta istoria unui parteneriat artistic, de-a lungul mai multor ani, a celor două echipe teatrale din Japonia și Republica Moldova. Expoziția va ilustra etapele de pregătire și realizare a spectacolelor Regele moare de Eugène Ionesco (pus în scenă la teatrul din Tokyo de către Petru Vutcărău), Hamlet, Ioana d’Arc, Femeile lui Picasso (în care au jucat actorii din ambele teatre) ș.a. Se va evidenția importanța apropierii și cunoașterii reciproce prin artă, care inspiră la crearea unui teatru autentic, deschis oamenilor noi și unei noi epoci.

Ora 18:00

Teatrul Național „Eugène Ionesco”

SPUNE CEVA, FRATE!

de Ion SAPDARU

Regia: Ion SAPDARU

Teatrul Național Iași / Romania

Povestea spectacolului are doi fii rătăcitori. Unul, ca cel din Evanghelia după Luca, a plecat în Italia să „înmulțească talanții”, iar al doilea s-a făcut actor.

Fiecare din ei a trăit o viață tumultoasă… Și iată-i acum, în amurgul vieții, întorcându-se la casa părintească, aducând cu ei experiențe de viață, doldora de aventuri și păcate, nostalgii și regrete. (Re)bătătoresc cărări demult uitate spre sufletele lor, își amintesc istorii hazoase din copilăria și adolescența lor îndepărtată, își fac confesiuni pe care trebuiau să și le facă acum mulți, mulți ani… Și mereu o invocă pe Mama, duhul blând al casei părăsite… La un moment dat, copleșit de emoții, unul din frați face o confesiune. „Eu sunt la vârsta la care unele lucruri nu mai are rost să le fac. N-are rost să mai învăț o limbă, n-are rost să mai încerc o nouă iubire, n-are rost să mai conving pe cineva să facă ceva, n-are rost, n-are rost... O, fir-ar al dracu’ acest n-are rost. Sunt disperat...”

Spune ceva, frate! este o drama a întârzierilor în viață…

Distribuția: Dumitru Năstrușnicu, Doru Aftanasiu, Anne Marie Chertic.

Ora 21:00

Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

MOBY DICK

după Hermann MELVILLE

(spectacol în plein-air)

Regia: Stefano TÈ

Teatro dei Venti / Italia

Moby Dick este un spectacol creat de Teatro dei Venti după romanul omonim al lui Herman Melville. Spectacolul scoate în stradă nava Căpitanului Ahab și obsesia lui de a găsi Balena Albă, implicând o uriașă mașinărie de teatru și o echipă de 20 de artiști, inclusiv actori, muzicieni, acrobați și tehnicieni.

Moby Dick este, așa cum nota scriitorul Cesare Pavese, prefațând traducerea proprie a romanului în limba italiană, „alegoria unei goane spasmodice, a setei de cunoaștere și de răzbunare, a relației dintre bine și rău, a ferocității și a forței devastatoare a naturii și a omului”.

Distribuția: Alessio Boni, Oxana Casolari, Ettore Chiummo, Marco Cupellari, Giacomo Dominici, Federico Faggioni, Davide Filippi, Mara Lambriola, Giovanni Maia, Iona Petmezakis, Irene Raccanelli, Cesare Trebeschi, Lorenzo Rossi, Amalia Ruocco, Antonio Santangelo, Davide Tubertini, Elisa Vignolo.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon: (022) 233 833 / 079 233 833) sau pe iTicket.md.

Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0670855045319