Aprilie 11, 2017
Top patru cele mai neobișnuite rețete de pască
O gătim odată pe an și, de aceea, ne dorim ca pasca binecuvântată pe care o aducem musafirilor să fie perfectă și gust, și la aspect. AQUARELLE a selectat câteva rețete mai de pască pentru ca masa ta să fie mai neobișnuită.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Pasca clasică

Cu toți cunoaștem cum se gătește aluatul clasic pentru pască. Pentru pasca noastră, mai deosebită, în timpul preparării acestuia adăugăm coajă rasă de lămâie și stafide. În tava unsă cu margarină punem un un blat și coroana de aluat având grijă ca în mijlocul să se păstreze gol. Se adaugă brânza amestecată cu smântână, ouă, stafide și gris. Deasupra punem aluatul împletit în formă de cruce. Se lasă 10 minute să se odihnească și se dă la cuptor pentru 45-50 de minute, iar apoi se lasă să se răcească în tavă. Pasca este gata!

 

2. Pasca modernă

Aluatul, format dintr-un amestec de făină, lapte, gălbenuș de ou, zahăr și praf de copt, se frământă cinci minute și se pune la rece pentru două ore. Cu un sfert de oră înainte de a fi dat la cuptor se întinde aluatul într-o formă unsă cu unt. Pentru umplutură , gălbenușurile se amestecă cu zaharul până ce se obține o cremă spumoasă și albă în care se adaugă făină, coaja de lămâie și brânza bine scursă și pisată sau mixată. Se bat albușurile cu un praf de sare și se adaugă în brânza amestecând ușor. Se varsă în tavă jumătate din acest amestec de brânză, se presoară stafidele scurse(le înmoi din timp într-un amestec de apă caldă și rom) și apoi adăugi a doua parte a brânzei. Se dă la cuptor pentru 50 de minute și se lasă să se răcească în tavă. Acum poți să-ți alinți familia și prietenii cu o pască originală și neobișnuită.

 

3. Pasca cu ciocolată

Pentru această pască frământăm aluatul și-l lăsăm la dospit după care întindem o foaie destul de groasă și o punem în forma unsă cu unt. Ciocolata se topește pe baie de aburi adăugând treptat margarină, cacao lapte și vanilie. Separat se bat ouăle cu zahăr și se toarnă peste ciocolată. Peste aluatul din tavă se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra pentru ca acesta-și păstreze formă și se lasă la cuptor pe aproximativ 15 minute. După ce este gata se scoate foaia cu boabele de fasole și se toarnă amestecul de ciocolată și se dă din nou la cuptor pentru 20 de minute. Cu cinci minute înainte de a scoate forma decorăm cu jumătăți de nuci sau migdale. Înainte de servire pudrează pasca și uimește-ți rudele. 

 

4. Pasca Cehească

Pentru acestă pască avem nevoie de făină, pesmeți, unt, ouă, brânză și coriandru. Se amestecă ingredientele și adăugăm un strop de sare. Se învelește în peliculă de bucătărie și se dă în frigider pentru 30 de minute. Aluatul răcit se împarte în trei, iar una din sferturi se întinde și se pune în forma de copt tapetată cu hârtie așa încât să acopere și pereții formei. Foia de aluat se acoperă cu hârtie de copt și deasupra se pun boabe de fasole pentru ca să nu se formeze denivelări. Se dă la cuptor pentru 10-20 de minute după care se scoate și se îndepărtează hârtia și fasolea din mijloc. Cașul și cașcavalul rase se amestecă cu iaurt, sare, nucușoare și piper și chifla înmuiată și scursă anterior după care toată compoziția se împarte în două părți egale. Una din ele se amestecă cu maghiran și cartof fiert ras, iar a doua cu spanacul, opărit anterior în apă sărată, și amestecul de ceapă și usturoi călit în unt. Pe blat se bune un strat de umplutură cu cartofi apoi unul cu spanac. Se fac șase gropițe în umplutură în care se sparg ouă. Deasupra se acoperă, în formă de capac, forma cu un blat din aluatul rămas și se unge deasupra cu smântână și se dă la cuptor, la foc mic, circa o oră. Pasca noastră ieșită din standarde este gata să alinte ochii și pofta invitaților tăi.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.64565014839172