Martie 03, 2020
TOP 5 idei cum să depistezi dacă parfumul este original sau contrafăcut

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

De la o vreme au apărut extrem de multe parfumuri, care seamănă leit cu cele originale. Poți însă să le depistezi dacă sunt false, trebuie să știi doar câteva trucuri. Văzând sticluța parfumului, ne putem amăgi destul de repede, mai ales dacă mirosim mai multe parfumuri, iar căile nazale nu mai percep mirosurile așa cum se cuvine. Chiar dacă denumirea produsului este scrisă fără nicio greșeală gramaticală, există și alte lucruri meschine care te pot duce în eroare. Deci, trebuie să ținem cont de următoarele criterii:

 

 

1. Codul de bare

Cea mai simplă metodă de a afla dacă parfumul este original, este să descifrezi codului de bare. Acest cod este imprimat pe orice produs cosmetic, pe spate sau în lateral.

 

2. Codul de lot al parfumului

Dacă parfumul pe care l-ai ales are o valabilitate mai mare de 30 de luni, se va indica pe ambalaj cât timp poți folosi produsul, printr-un simbol reprezentat de o cutiuță cu un capac deschis. În apropierea acestui simbol poți vedea și codul de lot, care se află pe ambalaj, dar și pe spatele sticluței de parfum. Aceste două coduri pot fi identificate pe anumite site-uri, cum ar fi - codecheck.info

 

 

3. Sticluța

De regulă, pe fundul sticluței este indicată țara de origine a parfumului. La parfumurile false, acest lucru poate să nu fie indicat, sau să fie scris că este făcut în China. 

 

 

4. Conținutul 

Este destul de simplu că recunoşti un parfum original dacă scuturi sticluţa. Dacă faci acest lucru, vei observa câteva balonaşe care vor apărea când o scuturi şi care vor dispărea după aproximativ 10-15 minute după ce te-ai oprit. În cazul celor false, balonaşele dispar aproape instant.

5. Aroma

Parfumurile originale au 3 straturi: note de vârf, note de mijloc şi note de bază. La început, vei simţi notele de vârf, după ceva timp pe cele de mijloc, iar la final cele de bază. Însă parfumurile false vor avea acelaşi miros pe toată durata, un miros ce poate fi considerat plat.

Parfumurile originale ar trebui să dureze în jur de 2-3 ori, în timp ce parfumurile false nu depăşesc o oră.

Parfumurile originale ar trebui să reziste mai mult de 24 de ore când sunt pulverizate pe hârtie.

 

sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.7336757183075