Septembrie 24, 2019
TOP 15 curiozități din viața scriitoarei Agatha Christie

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

La mijlocul lunii septembrie, s-au împlinit 131 de ani de la nașterea „reginei romanelor polițiste”, Agatha Christie. A devenit celebră datorită romanelor „Zece negri mititei”, „Crima din Orient Express” și multe altele. În palmaresul său, scriitoarea are un numărul imens de titluri publicate, toate fiind și de o calitate nemaipomenită. Agahta este considerată cel mai bun autor al tuturor timpurilor, fiind înscrisă în Cartea Recordurilor Guines.

* * *

1. Agahta Christie a învățat singură să citească, la vârsta de cinci ani, iar acest obicei i-a plăcut într-atât de tare, încât citea orice și oricând.

2. Prietenii cei mai buni din copilărie i-au fost păpușile și animalele de companie. Anume acestora scriitoarea obișnuia să le povestească povești. 

 

 

3. Și-a luat pseudonimul fiind inspirată de un pilot al Forțelor Aeriene Britanice. Numele adevărat al scriitoarei fiind - Agatha Miller. 

4. Primul ei roman, "Misterioasa afacere de la Styles" a fost scris fiind provocată de către sora sa, Madge. Acesta nu i-a adus niciun penny. 

 

 

5. Agatha suferea de disgrafie. De aceea, toate romanele pe care le-a scris, i le-a dictat cuiva. 

6. În anii tinereții, Agatha n-avea timp de relații amoroase, fiind foarte ocupată cu scrisul și activitățile sociale, însă la un moment dat, aceasta a început relații cu patru candidați în același timp. 

7. În anii primului Război Mondial, când deja era căsătorită, Agatha a lucrat în calitate de soră medicală și îngrijea soldații răniți. 

 

 

8. Scriitoarea a avut un singur copil, o fetiță pe care a numit-o Rosalind Hicks.

9. Autorarea susținea că cel mai bun moment să imaginezi un roman este atunci când speli vasele sau faci o baie fierbinte. 

10. Între 1930 și 1956 Agatha a scris 5 romane romantice sub pseudonimul Mary Westmacott.

11. Agatha Christie a scris una dintre cele mai cunoscute cărți ale ei, Crimă în Orient Express, în camera 411 din hotelul Pera Palace din Istanbul. 

 

 

12. Scriitoarea și-a căutat inspirația în Orientul Mijlociu, plecând cu soțul său în expediție. 

13. "Un arheolog e cel mai bun bărbat pe care-l poate avea o femeie", considera Agatha Christie. Cu soțul său, care era arheolog, aceasta a trăit  45 de ani fericiți. Călătoreau, aveau simțul umorului, erau foarte inteligenți și le era bine împreună. Cu toate astea, Max Mallowan, a înșelat-o de nenumătate ori pe celebra scriitoare. Cei doi până la urmă au divorțat. 

 

 

14. În decembrie 1926, aflând de infidelitatea soțului său, Agatha Christie a fost dată dispărută. Timp de 11 zile nimeni nu a știut nimic despre ea.  Aceasta era cazată într-un hotel din Yorkshire, sub un nume fals. După ca a fost găsită, scriitoarea a spus că a avut amnezie (a mințit)

15. Agahta Christie ura un șir de lucruri. Aceasta nu suporta aglomerația, înghesuiala, vorbitul tare, gălăgia, petrecerile, fumul de țigară, băutura, marmelada, stridiile, și... picioarele păsărilor. 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.73619747161865