Noiembrie 25, 2020
Tinerețe fără bătrânețe. Israelienii au descoperit secretul
O echipă de cercetători din Israel ar fi descoperit secretul tinereții. Elementul care ne ține în viață este și cel capabil să oprească îmbătrânirea: oxigenul. Terapia pe bază de oxigen hiperbaric, spun savanții israelieni, reface structura celulară, inclusiv la nivel cerebral.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Studiul a inclus 35 de voluntari cu vârsta peste 65 de ani, fără niciun fel de probleme de sănătate. Li s-a administrat tratamentul 90 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână timp de trei luni. La final, voluntarii erau, cel puțin la nivelul celular, cu 25 de ani mai tineri. 

„Folosind protocolul regenerativ al terapiei cu oxigen hiperbaric, am reușit să demonstrăm stimularea angiogenezei la nivel cerebral, cu alte cuvinte intervin celulele stem și apar noi vase de sânge în țesutul disfuncțional. Țesutul disfuncțional se regenerează, am văzut cum se reactivează. Și, surpriză, funcțiile cognitive stimulate de țesutul respectiv se îmbunătățesc. În ziua de azi se vorbește foarte mult despre coronavirus, dar principala amenințare pentru societatea occidentală, amenințarea care sporește de la un an la altul, e îmbrătrânirea populației”, a declarat Shai Efrati, cercetător israelian.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.80160450935364