Iunie 26, 2017
Te pregătești să te expui la soare? Iată ce trebuie să știi
Expunerea la soare este benefică organismului, însă este necesar să se țină cont de unele reguli și să fie respectate orele de plajă recomandate de către doctorii dermatologi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Totuși, nu trebuie să ignoram faptul că expunerea pe termen lung la soare poate fi un factor de risc pentru apariția unor afecțiuni.

Majoritatea persoanelor consideră că această activitate este perfect sănătoasă sau că nu poate afecta cu nimic organismul, iar din cauza acestor opinii eronate, medicii de specialitate ne avertizează constant că expunerea irațională la soare poate conduce la apariția celei mai agresive forme de cancer cutanat, melanomul malign.

Iată câteva sfaturi pentru a ști ce trebuie să facem ca să ne protejăm și, desigur, ca să ne bucurăm de părțile bune ale mersului la plajă.

 

1. Nu folosești destulă cremă de protecție solară

Nu ar trebui ca un tub de cremă pentru protecția solar să îți ajungă pentru toată vara, spun specialiștii. Există câteva reguli ale cremelor cu factor de protecție solară de care ar trebui să ții cont. Astfel ca, pentru față și gât, este foarte important să folosești o cantitate de cremă care ar intra într-o linguriță, nu mai puțin.

În ceea ce privește corpul, este recomandat să folosești ca și cantitate, un pahar mic de shot-uri plin cu cremă, însă cele mai multe persoane folosesc numai jumatate din această cantitate. Dacă stai la plajă, trebuie să repeți aplicarea din 2 în 2 ore, iar dacă ai intrat în apă, acțiunea trebuie repetată imediat. De asemenea, este indicat să aplici crema și pe urechi, iar pălăriile de soare sunt foarte importante, deoarece îți vor proteja urechile, scalpul, fața, gâtul, dar și umerii și pieptul.

 

2. Consultă un dermatolog înainte de a te expune la soare

Se spune că este mai bine să previi decât să tratezi, așadar, pe lângă sfaturile la care deja ai acces, este indicat să consulți și un medic dermatolog înainte de expunerea la soare și mai ales daca știi că ai o piele sensibilă sau cu multe alunițe.

 

3. Ochelarii de soare sunt mai mult decât un accesoriu

Razele ultraviolete îți pot afecta celulele din ochi în aceeași măsură în care îți afectează și pielea. În timp, procesul de recuperare poate conduce la probleme precum cataracta, indiferent de vârstă. Astfel, pentru a nu îți afecta vederea, este foarte important să porți ochelari de soare. Nu trebuie să fie foarte costisitori, dar este necesar să ofere 100% protecție UVA și UVB.

 

4. Absorbția de vitamina D nu este o scuză

Cele mai multe persoane nu folosesc crema de protecăție solară atunci când se expun la soare, deoarece, afirmă ei, au nevoie de vitamina D. Aceasta este o greșeală foarte mare. Da, razele UVB sunt necesare organismului pentru a transforma vitamina D într-o formă utilizabilă pentru protecția oaselor. De asemenea poți găsi vitamina D și în alimente precum: somon, ton, brânză, ouă, cereale integrale, lapte și suc de portocale.

 

5. Incearcă aceste remedii pentru a calma o arsură

În cazul în care faptul este consumat și pielea ta a fost afectată, avem câteva remedii pentru arsuri care te vor ajuta să treci mai ușor peste această parte neplăcută. În primul rând, poți începe prin a lua un ibuprofen pentru a reduce inflamația. Următorul pas este de a face o baie cu ovăz – fulgii de ovăz acoperă pielea menținând-o hidratată și ajută la vindecare. Al treilea pas constă în folosirea ceaiului verde, atât pentru băut, cât și pentru a folosi pliculețele pe post de comprese. Acesta va calma senzația de arsură și antioxidanții din ceaiul verde ajută la repararea celulelor. În cele din urmă, este recomandat să se aplice un unguent cu hidrocortizon pentru a calma roșeața și cel mai important, ai grijă să nu se mai întâmple.

 

6. Poți găsi factori de protecție și în unele alimente

Pentru a preveni afecțiunile de acest tip, se poate începe cu o formă de vitamina B3, numită nicotinamidă, dar aceasta se poate găsi și în alimente precum: pește, cereale integrale, carne de pasăre și carne de vită. Și desigur, încearcă să faci tot ce poți pentru a preveni expunerea irațională la soare.​



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74455285072327