Ianuarie 16, 2023
Svetlana Sainsus, despre realizările din 2022: "Sunt extrem de mândră și norocoasă"
Cofondatoarea platformei caritate.md, Svetlana Sainsus a câștigat trofeul "Femeia anului 2022", în categoria "Femeia în caritate". O fire deschisă și mereu sinceră, Svetlana a povestit într-un interviu pentru revista AQUARELLE, care sunt cele mai mari realizări ale anului care a trecut, dar și ce lecții a învățat din experiențele anului 2022.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cea mai mare realizare cu care pot să mă laud nu doar anul acesta, ci și în ultimii 15 ani, e că sunt mamă. Sunt extrem de mândră și norocoasă că sunt mama a doi copii minunați, cu care am o relație specială și care, pe zi ce trece, devine tot mai strânsă. Copiii sunt împlinirea mea, liniștea sufletească, mândria, comorile neprețuite pe care le port și le voi purta în suflet. Tot ce-mi doresc e să fie sănătoși, împliniți și mulțumiți de propria lor viață.

Recunosc faptul că războiul din Ucraina a zdruncinat echilibrul meu sufletesc, la fel cum s-a întâmplat în cazul multora. Regret tot ceea ce se întâmplă, că au de suferit oameni nevinovați, mai ales copii. Plâng de fiecare dată când mă gândesc la ororile la care sunt supuși și chinurile prin care trec. Mă străduiesc să ajut cum pot victimele războiului din țara vecină. Dă, Doamne, să se termine cât mai curând acest coșmar, să nu mai existe pierderi omenești și suferință. Pagubele economice, sociale și emoționale sunt deja imense.

Întrucât fiecare nenorocire vine la pachet cu lecțiile sale, eu, la fel ca oamenii pe care îi cunosc, am înțeles mai mult ca oricând cât de prețioasă este pacea și clipele petrecute cu cei dragi. Indiferent de ce se întâmplă și se va întâmpla de acum încolo, trebuie să continuăm să fim buni, să facem bine, să oferim sprijin celor aflați în nevoie, și, periodic, să facem curățenie nu doar în casă, ci și în minte și suflet. Doar în acest caz, viața capătă armonie, iar reușitele nu întârzie să apară.

Pot califica drept o mare realizare și faptul că am fost și în acest an prezentă în viața celor năpăstuiți, care atârnă de un fir de ață și care au mare nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi. Nimic nu se compară cu satisfacția veștilor bune care vin de la cei pe care i-ai ajutat, împreună cu alți oameni de bună credință, de la părinții ai căror copii s-au vindecat de cancer.

Este știut faptul că femeia, mama e și ea om și are nevoie de timp pentru ea. Are dorințe și pasiuni care nu trebuie ignorate. În caz contrar, oboseala și nemulțumirile pot avea efecte negative asupra armoniei din familie.

Din acest motiv, mă străduiesc să iau câte o pauză și să mă răsfăț, atât cât îmi permite timpul. Îmi place să socializez și ies cu prietenele, apoi mă întorc acasă veselă și plină de chef.

Seara, când copiii dorm, mă uit la filme sau citesc. Cartea care m-a marcat în acest an este intitulată „Omul în căutarea sensului vieții”, o cronică a experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Vicktor Frankl, în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre de concentrare. Această carte deschide perspectiva asupra înțelegerii omului în situații foarte complicate, te învață cum să supraviețuiești în condiții greu de imaginat și să găsești sens în ceea ce trăiești.

În ceea ce privește pasiunile, mi-a dorit dintotdeauna să fiu jurnalistă. A trebuit să merg însă pe alt drum și această dorință a rămas oarecum neîndeplinită. Recent, am avut ocazia să aflu ce presupune această meserie. Un post de televiziune de la noi din țară mi-a oferit posibilitatea să moderez o emisiune, cu doi invitați. A fost o provocare, o experiență de neuitat și un vis devenit realitate. A fost o seară perfectă în adevăratul sens al cuvântului și o constare a faptului că, mai devreme sau mai târziu, visurile devin realitate. Trebuie doar să avem răbdare și să avem grijă ce ne dorim cu adevărat.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.91025137901306