Aprilie 27, 2022
Supermodelele anilor 90. Cum au ajuns celebre
Mulți dintre noi ne aducem aminte cu nostalgie de supermodelele anilor 90. Epoca de aur în care Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista ori Naomi Campbell ne răvășeau cu frumusețea lor și dominau marile podiumuri de modă! Iată cum au ajuns celebre!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Supermodelele anilor 90. Cum au ajuns celebre

Anii 90 – epoca de aur a modei internaționale. Vremea în care eleganța era la ea acasă, iar supermodelele uluiau prin frumusețea lor incontestabilă. Linda Evangelista și Naomi Campbell sau Kate Moss ori Claudia Schiffer erau numele care dominau podiumurile de modă la acea vreme.

Iată cum au ajuns celebre supermodelele anilor 90!

Kate Moss

Kate Moss a fost descoperită pe când avea doar 14 ani de către Sarah Doukas, fondatorul agenției de modele Storm. Aceasta a văzut-o pe aeroportul JFK și a simțit imediat potențialul ei imens. Kate Moss a avut succes imediat. A apărut pe copertele tuturor revistelor importante de modă și a fost vedeta multor campanii fashion. Una dintre cele mai cunoscute campanii a fost pentru linia de lenjerie intimă Calvin Klein. Supermodelul avea pe atunci doar 18 ani.

Naomi Campbell

Naomi Campbell a fost descoperită la vârsta de 15 ani. Pe atunci, studia baletul la Academia de Arte Teatrale Italia Conti din Londra. Frumusețea ei unică i-a garantat succesul imediat. Chiar și acum, la vârsta de 51 de ani, defilează pe podium și realizează campanii pentru marile branduri internaționale.

Linda Evangelista

Pasionată încă de mică de modă, a fost descoperită la un concurs Miss Teen Niagara. Era doar o adolescentă la acea vreme. S-a mutat la New York în 1984, iar cariera ei a fost una de succes. Fotograful Peter Lindbergh a fost cel care a sfătuit-o să își tundă părul bob. Și bine a făcut. Atunci, Linda Evangelista a devenit una dintre figurile iconice ale anilor 90.

Helena Christensen

Cariera ei a început din întâmplare. A câștigat din greșeală concursul Miss Copenhaga, despre care crezuse inițial că este o prezentare de modă în scop caritabil. A reprezentat apoi Danemarca la Miss Univers, iar acela a fost debutul ei în lumea modei internaționale. A realizat campanii pentru Chanel, Versace, Prada sau Victoria’s Secret. A apărut topless în videoclipul piesei „Wicked Game” al lui Chris Isaak. Una dintre cele mai sexy apariții din toate timpurile.

Claudia Schiffer

În 1987, avea doar 17 ani când viața ei s-a schimbat radical. A fost descoperită de un agent de talente într-o discotecă din Dusselfdorf. Acesta a convins-o să se mute la Paris. S-a bucurat rapid de succes în Orașul Luminilor. Ba chiar a fost aleasă de Karl Lagerfeld pentru a deveni imaginea Chanel.

Christy Turlington

Avea doar 14 ani când a fost descoperită în timpul unei ședințe de echitație. În anii 90, a format emblematicul grup Trinity, cu Naomi Campbell și Linda Evangelista. Împreună, erau o forță în lumea modei și toată lumea voia să le vadă. Muzeul Metropolitan de Artă a desemnat-o drept „Chipul secolului XX”.

Eva Herzigova

Cariera ei a început la 16 ani, atunci când a câștigat un concurs de modelling la Praga. Era cunoscută drept Marilyn Monroe a anilor ’90. A realizat numeroase campanii fashion importante și a jucat în filme.

Cindy Crawford

În anii 90, numele ei era deja cunoscut în lumea modei. Totuși, o copertă Vogue a făcut-o să treacă de la statutul de model la cel de… supermodel! Frumusețea ei l-a cucerit până și pe Richard Gere, care i-a fost soț între 1991 și 1995. Acum, fiica ei, Kaia Gerber, îi calcă pe urme.

Carla Bruni

A debutat în lumea modei la 19 ani și a fost unul dintre cele mai apreciate modele în anii 90. A lucrat pentru case de modă celebre, precum Christian Dior, Givenchy, Chanel sau Versace. În 1997, Carla Bruni s-a retras din modeling pentru a urma o carieră în muzică. În 2008, s-a căsătorit cu președintele francez de atunci Nicolas Sarkozy și s-a implicat în sfera politică.

Sursa: agentiadepresamondena.com



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.56364917755127