Mai 09, 2017
Spanacul – beneficii și 4 rețete video
Dacă tot e primăvară, iar în comercializare putem găsi deja spanacul, nu ar fi rău să ne amintim care sunt beneficiile acestuia! Consumul de spanac crește vitalitatea, combate oboseala și îmbunătățește calitatea sângelui. Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, A, C, B, acid folic, dar și de magneziu, fier și mangan.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Beneficii spanac

 

Echilibrează tensiunea arterială – spanacul are un conținut ridicat de potasiu și un conținut redus de sodiu. Această combinație este benefică pentru persoanele cu tensiune arterială mărită întrucât potasiul o scade, iar sodiul o mărește.

 

Întărește musculatura - Coenzima Q-10, antioxidant ce se regăsește în spanac, joacă un rol important în fortifierea mușchilor.

Accelerează metabolismul – Proteinele din spanac sunt transformate foarte repede de către enzime în aminoacizi. Astfel, metabolismul este pus în mișcare.

 

Benefic pentru afecțiunile gastrice– începând cu banala gastrită și până la ulcer, spanacul are capacitatea de a ajuta organismul să se vindece rapid.

Contribuie la dezvoltarea fătului – femeile însărcinate au de câștigat de pe urma consumului de spanac. Acidul folic care se regăsește în acesta, precum și cantitatea mare de vitamina A contribuie la dezvoltarea fătului.

 

Efecte benefice pentru păr și piele – spanacul conține cantități mari de vitamina A, care este necesară pentru producerea de uleiuri naturale care îți mențin părul hidratat. Totodată, spanacul este bogat în conținutul de vitamina C, care este absolut necesară pentru producerea de colagen, care îți menține atât părul, cât și pielea într-o formă de zile mari.

Din punct de vedere al contraindicațiilor, spanacul trebuie evitat de cei cu litiază oxalică, renală sau biliară.

 

Mai jos vă propunem câteva rețete de preparare a spanacului!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.72775292396545