Mai 24, 2020
Și mersul la restaurant nu va mai fi ca-n trecut. Cum ar putea arăta o cină romantică...
În contextul pandemiei de coronavirus, un designer francez a inventat o cupolă din plastic transparent care să-i protejeze pe cei care iau masa la restaurant de eventuale infecții cu virusul periculos.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Din 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă, în contextul pandemiei de coronavirus. Asta presupune o relaxare a restricțiilor din ultima perioada, dar nu înseamnă și că nu ar trebui să fim mai puțin atenți când este vorba de normele de igienă. Dacă totul va merge bine în următoarea perioadă și numărul de persoane infectate nu va crește simțitor, probabil că relaxarea măsurilor impuse de autorități va continua cu redeschiderea teraselor și a restaurantelor. Dar în niciun caz lucrurile nu vor mai fi așa cum erau înainte de declanșarea pandemiei.

Dincolo de faptul că nu vom mai putea sta la masă în grupuri mari, s-ar putea ca de-acum încolo, cinele romantice să aibă loc cu unele restricții. Vom vedea ce soluții găsesc cei din domeniul HoReCa. În străinătate invențiile merg pe bandă rulantă. Un designer francez a creat pentru proprietarii de restaurante un cilindru din plastic transparent care stă atârnat de tavan, asemănător cu o lampă. Acesta este prevăzut cu o tăietură, pentru ca cei care vor să ia masa să nu trebuiască să se aplece pentru a sta sub această cupolă.                                                         

 

Christophe Gernigon, cel care a inventat această cupolă pe care a intitulat-o Plex’Eat spune că majoritatea obiectelor de acest gen arată precum cabinele unde deținuții pot vorbi cu cei care îi vizitează în închisori, așa că a vrut să creeze ceva care să aibă un aspect îmbietor. 

Chiar dacă după 15 mai s-au redeschis cabinetele stomatologice, frizeriile și saloanele, va mai dura până când autoritățile române vor decide redeschiderea restaurantelor. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat acum o săptămână că „Este suspendată temporar activitatea de servire și consum a produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din interiorul acestor locații.” Arafat a mai anunțat și că este suspendată temporar și activitatea de vânzare cu amănuntul din centrele comerciale mai mari de 15.000 de mp.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.56083416938782