Octombrie 04, 2021
Shakira, Vladimir Putin, Regele Iordaniei, despre AVERILE secrete în off-shore
Peste 100 de miliardari şi 30 de lideri mondiali trăiesc şocantul moment al dezvăluirii afacerilor lor subterane de către aşa-numitele "Pandora Papers". Investigaţia, realizată de International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) şi o echipă compusă din 150 de organizaţii media, a scos de asemenea la iveală faptul că 330 de oficiali la nivel mondial au legături cu paradisuri fiscale, scrie okmagazine.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Documentele arată, de pildă, legături ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu proprietăţi secrete în Monaco. Fostul premier britanic Tony Blair deţine o clădire de 7,6 milioane de euro, după ce au cumpărat o companie imobiliară offshore de la familia ministrului Industriei şi Turismului din Bahrain, Zayed bin Rashid al-Zayani. 

La offshore-uri au apelat şi celebrităţile. Numele cântăreţei columbiene Shakira apare din nou în controversata chestiune a averilor plasate în conturi străine. Avocatul Shakirei a afirmat că diva pop şi-a declarat conturile offshore şi că acestea nu i-au asigurat niciun fel de avantaj fiscal. 

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, soţul Reginei Rania, a cumpărat în Malibu, California, trei vile la malul oceanului, în valoare totală de 68 de milioane de dolari americani, prin firme fantomă offshore, în toiul Primăverii Arabe, când supuşii săi ieşeau în stradă pentru a protesta împotriva corupţiei şi a lipsei locurilor de muncă. 

Documentele secrete au demascat-o şi pe Prinţesa Marocului, Lalla Hasnaa, care a cumpărat, printr-o firmă fantomă, un imobil în valoare de 11 milioane de dolari într-un cartier de lux al Londrei, în apropiere de Kensington Palace.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.66428875923157