Noiembrie 01, 2020
Sean Connery, primul agent 007, deplâns de întreaga lume
Actorul scoţian Sean Connery, cel care l-a interpretat pe legendarul agent James Bond, a decedat la vârsta de 90 de ani. Membrii familiei sale au anunțat că starul a avut o moarte liniștită și că ceremonia de comemorare va avea loc când se va încheia pandemia.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Actorul s-a bucurat de o lungă carieră încununată de numeroase premii, inclusiv un Oscar, două premii Bafta şi trei Globuri de Aur. 

Deşi Sean Connery este cel mai bine cunoscut pentru rolul agentului 007, întruchipându-l pe legendarul spion britanic în şapte filme ale seriei, el a reuşit să obţină un premiu Oscar în 1988 pentru cel mai bun actor în rol secundar în filmul "The Untouchables" (Incoruptibilii), scrie agerpres.ro. 

"A fost şi va fi întotdeauna amintit ca James Bond original, a cărui intrare definitivă în istoria cinematografiei a început când a spus acele cuvinte de neuitat - "Numele este Bond ... James Bond". A revoluţionat lumea cu interpretarea sa îndrăzneaţă şi spirituală a agentului secret sexy şi carismatic. El este fără îndoială în mare măsură responsabil de succesul seriei şi îi vom fi recunoscători pentru totdeauna'', au transmis producătorii francizei,  Michael G Wilson şi Barbara Broccoli. 

I-a deplâns moartea marelui Connery și actualul James Bond. "Cu atâta tristeţe am auzit de plecarea unuia dintre adevăraţii mari ai cinematografiei. Sir Sean Connery va fi amintit ca Bond şi mult mai mult. El a definit o epocă şi un stil. Spiritul şi farmecul pe care le-a portretizat pe ecran pot fi măsurate în mega waţi; el a ajutat la crearea blockbuster-ului modern. Va continua să influenţeze actori şi regizori deopotrivă pentru anii următori. Gândurile mele sunt cu familia şi cu cei dragi lui. Oriunde s-ar afla, sper că există un teren de golf'', a transmis Daniel Craig. 

La rândul său, premierul scoțian, Nicola  Sturgeon, a declarat că starul a fost un adevărat patriot, o legendă globală. "Prezenţa lui falnică la deschiderea Parlamentului scoţian a fost un semn al dedicării sale faţă de ţara sa. A fost pe tot parcursul vieţii un susţinător al unei Scoţii independente şi aceia dintre noi care împărtăşim această credinţă îi datorăm o mare recunoştinţă'', a amintit Sturgeon despre actor. 

Sean Connery s-a născut pe 25 august 1930 în Edinburgh, Scoţia. El a abandonat şcoala şi s-a înrolat în Marină la vârsta de 16 ani. Cele două tatuaje ale sale de pe antebraţul drept - " 'Mum and dad" (Mama şi tata) şi "Scotland forever" (Scoţia pentru totdeauna) - datează din această perioadă.

Revenit după trei ani la viaţa civilă după un ulcer, el a avut diverse slujbe: salvamar, zidar, şofer de camion, gardă de corp.

Connery a făcut de asemenea culturism, terminând pe locul al treilea la concursul Mister Univers din 1950, înainte de a îmbrăţişa cariera de actor la vârsta de 23 de ani.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.4998140335083