Noiembrie 20, 2020
Regina Elisabeta şi prinţul Philip sărbătoresc 73 de ani de căsnicie
E sărbătoare la Palatul Buchingham. Regina Elizabeta a II-a și Prințul Philip marchează astăzi 73 de ani de când au fost mire și mireasă. Pe 20 noiembrie 1947, suverana trecea prin mari emoții, îmbrăcând rochia de mireasă și pășind în fața altarului alături de cel ce i-a fost cel mai bun prieten întreaga viață.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru a marca evenimentul, Casa Regală a făcut publică o fotografie în care apar privind într-o carte poștală, făcută de prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducelui de Cambridge, alături de alte felicitări şi scrisori primite cu ocazia aniversării a 73 de ani de mariaj. 

Cei doi monarhi s-au cunoscut pe vremea când erau doar niște copii. Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe prințul Philip pe atunci când avea doar 13 ani și statut de prințesă, la nunta verișoarei sale, prințesa Marina a Greciei. Între Majestatea Sa și viitorul ei soț a fost dragoste la prima vedere, cei doi corespondând pe perioada adolescenței. Ulterior, Regele George al VI-lea, tatăl actualei Regine, și-a dat acordul pentru ca cei doi tineri să se căsătorească, însă numai când tânăra Elisabeta ar fi împlinit 21 de ani.  

Elisabeta şi Philip s-au logodit în secret în 1946, iar regele George VI a ordonat ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947. Publicul a aflat despre asta abia pe 9 iulie 1947, scrie stirileprotv.ro. 

Slujba de cununie a prinţesei Elisabeta a Marii Britanii cu prinţul Philip a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în Abaţia Westminster, la Londra. Regina a avut opt domnişoare de onoare, între care sora ei prinţesa Margaret. Două mii de persoane au fost invitate la nuntă, iar între cei prezenţi la ceremonie s-au aflat regele Mihai I şi mama lui, regina Elena.

Elisabeta a fost al zecelea membru al familiei regale britanice care s-a căsătorit la Westminster Abbey.

Prinţul Philip a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta.

Ceremonia a fost înregistrată şi transmisă de BBC Radio pentru aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.50191593170166