Iulie 01, 2021
Premieră istorică pentru turiștii care merg la Roma. Ce pot vizita
Nu este pentru prima dată în 2.000 de ani când Colosseumul din Roma este deschis, însă pentru prima dată din istoria monumentului, publicului îi este permis să intre în subteran, acolo unde obișnuiau gladiatorii sau animalele să aștepte înainte de a intra la luptă, scrie alephnews.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Acum, turiștii vor putea să meargă prin pasaje, pe o platformă de lemn, și să admire coridoarele și arcadele care făceau legătura cu încăperile subterane, acolo unde gladiatorii și animalele așteptau înainte să urce la suprafață, în arenă. La acea vreme, subteranul era luminat de flacăra lumânărilor, însă în prezent razele de soare ajung până în adâncurile Colosseumului. 

Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum, susține că noua decizie și noile restaurări le vor permite oamenilor să înțeleagă mai bine modul în care a funcționat Colosseumul.

„Această restaurare este absolut importantă pentru cercetările arheologice, deoarece ne permite să reconstituim istoria sa”, a precizat Alfonsina Russo.

Proiectul de restaurare a fost început de CEO-ul casei de modă italiene Tod, Diego Della Valle, în 2011, contribuind cu 25 de milioane de euro pentru întreaga operațiune.

Planul a fost realizat în trei faze majore, începând cu o curățare completă a fațadei monumentului și apoi ocupându-se de zonele subterane.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6423346996307