Mai 25, 2020
Obișnuiești să mănânci verdețuri? Iată 5 cele mai sănătoase verdețuri pe care trebuie să le foloseșt
Din dorinţa de a avea o alimentaţie cât mai sănătoasă şi mai echilibrată, oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile, pe care orice persoană trebuie să le aibă în casă şi pe care să le consume la micul dejun, la masa de amiază sau la cină, deoarece reprezintă adevărate surse de sănătate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

                       

1. Frunzele de sfeclă roşie 

Sfecla este în prezent folosită doar pentru rădăcină, însă în trecut era cultivată pentru frunze. Acestea au un conţinut bogat de fibre, calciu, fier, vitaminele A şi K, dar şi de antioxidanţi care protejează celulele de toxinele asociate cu apariţia cancerului, calmează inflamaţiile şi reduc riscurile de boli cardiace, diabet şi alte boli cronice. Poţi să foloseşti frunzele de sfeclă ca să faci burrito. Umple-le cu quinoa, orez, creveţi sau pui, brânză de capră, roşii sau alte legume sau sotează-le în ulei de măsline cu puţin usturoi şi serveşte-le alături de muguri de pin şi coacăze. 

                        

2. Spanacul 

Este bogat în luteină, un antioxidant ce luptă împotriva miopiei pentru că ajută circulaţia sângelui la nivelul globului ocular. Poţi să îl foloseşti în salate, sandvişuri, piureuri sau sucuri de legume. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică a arătat că o singură linguriţă de legume cu frunze verzi ajută la creşterea nivelului de luteină cu 90%. E nevoie însă de multă răbdare până să vezi unele efecte bune. Meniul cu spanac trebuie ţinut timp de câteva luni.

                               

3. Frunzele de salată verde 

Ne place salata verde, dar putini ştiu că aceste frunze sunt o sursă excelentă de vitamine, fibre şi minerale, toate absolut necesare organismului. Frunzele de salată verde conţin vitaminele A, C, B1, B2 şi minerale precum potasiu, fier, fosfor şi molibden. În caz de dischinezie biliară şi hepatită cronică, se recomandă salată cu frunze creţe, o cură de două săptămâni, timp în care se consumă câte două, trei farfurii de salată în fiecare zi, ca aperitiv.

          

           

4. Pătrunjelul 

 Pătrunjelul nu mai are nevoie de multe prezentări. Ceea ce posibil mulţi nu cunosc, sunt beneficiile acestuia pentru organism, printre care: controlează nivelul colesterolului din sânge şi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi care cauzează cancer.

             

5. Frunzele de țelină

Datorită conţinutului ridicat de apă (95% apă) şi fibre ajută la menţinerea siluetei. Este numit şi alimentul minune în cazuri de impotenţa şi frigiditate. Pentru rezultate cât mai eficiente este indicat consumul regulat de frunze de ţelină sub formă de salate şi de suc obţinut din rădăcina telinei.  Pe lângă aceste beneficii, ţelină nu are în componentă să zahăr alb şi astfel este un carbohidrat sănătos. Mai mult, reglează tensiunea arterială, reducând nivelul hormonilor de stres din organism. Dacă este consumată constant, ţelina reduce inflamaţiile articulaţiilor şi durerile provocate de artrită datorită proprietăţilor antiinflamatoare.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.69374012947083