Iulie 26, 2021
#NEAMPORNIT: Umple valiza cu impresii din NORDUL țării
Iubitorii de călătorii au un ghid de nădejde. Agenția de Investiții a lansat un portal informațional și o hartă digitală NeamPornit (www.neampornit.md). Aceasta conține 700 de puncte turistice, clasificate în 18 categorii. Asta vă ajută să vă organizați minuțios escapada prin țară fie ea cu familia sau cu gașca.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

NORD

Cetatea Sorocaunică printre cetățile medievale moldovenești datată din XV-lea, clădită de Ștefan cel Mare și reconstruită de Petru Rareș, cu amplasarea în orașul Soroca, pe malul râului Nistru. 

Lumânarea Recunoștinței este situată pe vârful unui deal de la periferia Sorocii, construită în 2004 la inițiativa prozatorului Ion Druță. Reprezintă un omagiu adus eroilor anonimi ai țării, promotori ai istoriei Moldovei și limbii române.

Zăvoiul Nistrului reprezintă o pensiune eco, situată la 135 kilometri de Chișinău. Fondată în 2019, atrage turiștii datorită amplasării pitorești pe malul râului Nistru și a activităților de divertisment organizate.   

RockScor Brewery este o fabrică de bere artizanală, pe care o găsiți în localitatea Ghindești, Florești. Este dotată cu echipament performant și linii de îmbuteliere. Aceasta se face cunoscută datorită bucatelor gătite din produse alimentare provenite de la ferma și serile proprii. 

Mănăstirea Japca Este situată la aproximativ 160 kilometri de Chișinău, fiind cunoscută prin faptul că este unica mănăstire de maici, care a rezistat în perioada regimului sovietic. 

Fabrica de cașcavaluri franceze s. Horodiște, a fost fondată de un bucătar francez în raionul Rezina, îndrăgostit iremediabil de Moldova, după o vizită efectuată în 2005.

Hanul lui Hanganu este o pensiune autentică prin stilul său rustic, tradițional. Camerele sunt construite eco, cu o capacitate maximă este de 20 de persoane. Tot acolo găsiți și un beci moldovenesc cu butoaie de vin alb și roșu și peste 20 de feluri de țuică. O vacanță la Hanul lui Hanganu poate include plimbare cu barca, pescuit și vânătoare.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.7657706737518