August 27, 2020
Nasc şi la Moldova oameni. Ei au dus faima ţării în lume
Înainte de a stropi critici să nu uităm să ne amintim pe cine avem. Moldovenii noştri, instruiţi aici, în ţară, au reuşit să se remarce în diferite colţuri ale lumii şi să ne facă să ne simţim mândri, să ne motiveze să perseverăm.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Eugen Doga, un geniu al muzicii. Compoziţiile sale au fost coloane sonore pentru cel puţin 40 de filme. 

Constantin Codreanu, născut în satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei, este deputat în Parlamentul României şi Preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români in afara graniţelor. 

Tudor Ulianovschi, fostul ministru de Externe al ţării noastre ar putea fi primul moldovean care numit în funcţia de Preşedite al Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Rezultatele concursului vor fi anunţate în această toamnă. 

Valentina Naforniţă este solistă la Opera de Stat din Viena din 2011. 

Alex Comerzan, bucătar de profesie, a câştigat premiul mare al concursului culinar "Chefi la cuţite", difuzat de o televiziune din România. 

Carla’s Dreams şi Dan Bălan sunt adevărate fenomene ale muzicii. Piesele lor au răsunat pe tot mapamondul. Ambii sunt acum membrii ai juriului la concursuri de talente. Dan Bălan are contract cu o televiziune din Ucraina, iar băieţii de la Carla’s Dreams – în România

Roman Burlaca este numele din agenda telefonică a mai multor artişti din România. Ideile lui geniale şi ale echipei Global Records sunt apreciate de artişti bine cotaţi de peste Prut.

Tamara Buciuceanu, profesoara Isoscel din celebrul film românesc „Liceenii”. Puţini ştiu că regretata actriţă, supranumită „Doamna comediei româneşti” s-a născut la Tighina, Republica Moldova.

Orchestra "Lăutarii", condusă de maestul Nicolae Botgros, este o emblemă a muzicii populare. 

Anastasia Lazariuc s-a născut în Băcioi. Nu putem uita că frumoasa interpretă basarabeană s-a lansat cu piesele regretatului Ion Aldea Teodorovici: "Până la lacrimi mi-e dragă viaţa", "Seară albastră", "Fuga, fuga". 

Ionel Manciu este violonist la Londra şi a reuşit să se remarce pe scene importante ale lumii. Debutul său a fost la Carnegie Hall, în New York, iar în Londra - la Barbican Hall, unde a interpretat concertul de SOstakovich pe o vioară Stradivarius. Recent a fost invitat să fie concert - maestru al Filarmonicii din Olanda, scrie jurnal.md. 

Tatiana Ţîbuleac a renunţat la jurnalism şi s-a stabilit la Paris. Acolo activează în domeniul comunicării şi, în acelaşi timp, furnizază hrană pentru suflet şi minte pentru moldoveni. Cărţile ei sunt nelipsite în bibliotecile personale ale moldovenilor. Anul trecut, scriitoarea a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură pentru opera "Grădina de sticlă", nominalizată de România. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 4.5818974971771