Septembrie 29, 2020
Microbii, ţinuţi la distanţă. Cum acţionăm corect
Dezinfectare sau curăţare. Înainte de toate trebuie să decidem ce vrem să facem, fiindcă sunt acțiuni diferite. A curăța înseamnă a îndepărta murdăria, petele, praful, în timp ce a dezinfecta înseamnă a elimina sau a distruge microorganismele dăunătoare de pe suprafețe cu ajutorul unor produse chimice special concepute pentru distrugerea germenilor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Este foarte important să dezinfectezi suprafețele pe care membrii familiei le ating de mai multe ori pe zi, precum și pe cele pe care puneți mâna imediat ce intrați în casă, înainte să apucați să vă spălați pe mâini. Vorbim de întrerupătoare, mânerele ușilor, ferestrelor, dulapurilor, robinete, telefoane, computer, tastatură, tabletă și ustensilele de bucătărie. Nu trebuie uitate nici pardoseala, scaunele, masa, biroul, telecomenzile, suprafețele din baie, chiuvetele, vasul de toaletă.

Foarte important: nu uita să aerisești locuința zilnic, măcar câte o jumătate de oră, atât dimineața, cât și seara.

Când vine vorba de dezinfectare, foloseşte clor cu concentrație de 0,1-0,5% și soluțiile cu cel puțin 70% alcool, precum este cel medicinal. 

Fii prevăzătoare şi atunci când intri în casă, lasă încălțămintea undeva lângă ușă, spală-te imediat pe mâini cu apă și săpun și schimbă-ți hainele. Dacă folosești sacoșe reutilizabile, spală-le periodic cu apă fierbinte și săpun, iar după fiecare utilizare, dezinfectează-le cu un produs care conține cel puțin 70% alcool.

În acelaşi timp, perdelele, draperiile și așternuturile trebuie spălate regulat la 60°C sau mai mult. De asemenea, covoarele, mochetele, tapițeriile trebuie curățate cu soluții speciale pentru aceste obiecte. 

Ai grijă şi păstrează soluțiile dezinfectante în recipiente opace, în spații aerisite, ferite de căldură și razele soarelui. Ideal este ca soluția care se obține prin diluarea cu apă a unei soluții concentrate să fie preparată chiar înainte de utilizare.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.85416221618652