Martie 02, 2017
Massimo Balestrieri
Aventurile unui italian în Moldova

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ați venit în Moldova cu 17 ani în urmă.  Ce a fost cel mai dificil pentru dumnevoastră ca persoană de altă naționalitate?

Am fost invitat în Moldova ca în calitate de tehnolog în cadrul unei companiei. M-am trezit într-o țară în care periodic suspendau electricitatea, gazul și apa, îmi amintesc că mereu procuram baterii, pentru că lumina putea fi deconectată în orice clipă. (Râde). Am lucrat în orașul Bălți,  unde m-am și stabilit, iar ulterior am primit oferta de a deveni director general al fabricii Maxmanserv pe care am accceptat-o.  Acum, peste câțiva ani, pot afirma că mă simt bine aici, în Moldova, țara unde sunt solicitat și îmi pot realiza planurile. Maxmanserv este una din cele mai mari firme din Republica Moldova cu un colectiv ce numără peste 1000 de angajați.

Unde vă petreceți majoritatea timpului liber?

Cu siguranță, în Moldova. Bălți-Chișinău-Bălți este cel mai popular itinerar.  (Zâmbește). Doar că odată  pe lună încerc să zbor în Italia (sunt originar din Parma), este bine că există zboruri în fiecare zi. Apropo, este de remarcat faptul că în prezent Italia s-a schimbat. Cei care mai țin minte cum era 15-20 de ani în urmă acum n-o mai recunosc, mai cu seamă eu. În Moldova mă simt de minune. Aici este tot de ce am nevoie pentru o viață confortabilă - comunicare, dezvoltare. Și precum a arătat timpul, eu fac parte din categoria persoanelor care reușesc cu ușurință să soluționeze orice problemă, indiferent de locul aflării.

Mulți ani toată forța și cunoștințele dumnevoastră le-ați investit în afaceri. Cum a apărut dorința de a face muzică?

Ceva timp în urmă am înțeles că o satisfacție deosebită îmi aduce cântecul. Din fericire în Moldova încă mai există karaoke, comparativ cu Italia unde nu mai sunt. După prestațiile mele publicul a explodat cu aplauze, deseori mi s-a spus că am un tembru deosebit și am fost întrebat dacă fac muzică la un nivel profesional. Am decis să o fac! Nu mă consider un profesionist în domeniu, dar încerc să îmi dezvolt pasiunea la un nivel înalt.

Continuarea interviului îl puteți citi în revista AQUARELLE din luna martie



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.71827745437622