August 04, 2020
Maria Bieșu, comemorată la 85 de ani de la naștere. A fost lansată o expoziție de poze din viața ei

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Un salon muzical în memoria Primadonei Operei Naționale, Maria Bieșu, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la nașterea acesteia, a fost inaugurat, astăzi, la Biblioteca Națională.

În cadrul evenimentului, soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” au susținut un recital muzical în memoria Primadonei Operei Naționale.

De asemenea, a fost lansată o expoziție cu fotografii inedite din viața și creația interpretei, care poate fi vizitată în incinta sediul Muzeului de Istorie a orașului Chișinău.


Cea mai bună Cio-Cio San din lume a devenit cunoscută la nivel mondial datorită talentului său, dar şi graţie muncii asidue. A evoluat pe cele mai de prestigiu scene ale lumii, în metropole precum Moscova, Paris, Tokio, Sankt-Petersburg şi altele.

Maria Bieșu a știut de fiecare dată să ridice publicul în picioare, să ajungă la sufletele tuturor. Astfel, a cucerit cele mai mari scene ale lumii.  Pentru talentul său a primit titlul de “Cea mai bună Cio-Cio-San si alte sute de distinctii. Astăzi, numele Mariei Biesu îl poartă Teatrul de Operă unde a activat o jumătate de secol, dar și festivalul “VĂ INVITĂ MARIA BIEȘU”, inaugurat de Primadonă.

Maria Bieșu s-a stins din viață pe 16 mai, la vârsta de 76 de ani. Asta după o luptă crâncenă cu o boală incurabilă.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.55076456069946