Martie 19, 2018
Mănânci puțin, dar nu slăbești? Află care ar putea fi cauza
De la o vreme ai observat că chiar dacă ai trecut la un stil alimentar sănătos, chiar dacă faci sport și nu mănânci în exces, totuși, nu poți slăbi, și cântarul arată același rezultat ca și până a te apuca de slăbit. Iată care ar fi putut fi cauza.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 

Adesea, organismul uman nu poate slăbi din cauza că este stresat, și anume, prezența hormonului care poartă denumirea - cortizol. Acest hormon mai este supranumit hormonul stresului. Organismul nu poate slăbi atunci când hormonul cortizol este ridicat. Dacă adesea ești stresat, organismul suferă și elimină acest hormon în exces.

 

 

Pentru a evita apariția lui trebuie să bei mai puțină cafea, băuturi energizante, alcool și îndulcitori. De asemenea, trebuie să mănânci mai mult pește, ouă, orez, broccoli, carne și lactate. Totodată organismul va mai avea nevoie de alimente care conțin vitamina B5, precum curmale, migdale, lapte, somon.

 

 

De asemenea, este foarte important să mănânci regulat, de preferat de cinci ori pe zi, dar porții mici. Este important să faci exerciții de trei ori pe săptămână, dar nu mai mult de 50 de minute într-o ședință, pentru că astfel va crește nivelul cortizolului. Și trebuie să dormi 8-10 ore pe zi, pentru a evita stresul.


 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.95686554908752