Septembrie 17, 2019
Little black dress: TOP 12 rochii celebre care au făcut istorie

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Rochie neagră scurtă este nelipsită din garderoba femeilor, este o ținută must have pentru orice vârstă, tip de figură și ocazie. Elegantă, clasică și minimalistă, rochia neagră are un rol important pentru femeile din toate colțurile lumii.

Cu toții știm că rochiile negre în vechime erau purtate doar la ceremoniile funerare și-n perioada de doliu. Acest lucru s-a schimbat subit, până când într-o zi, un pictor renumit pe numele John Sargent, nu a pictat o femeie elegantă într-o ținută voluptoasă de culoarea neagră cu un decolteu imens. Pictorul a fost criticat dur pentru această lucrare, în această rochie femeia părea învăluită în doliu, dar, totodată imensitatea decolteului vorbea despre lucruri rușinoase.

 

 

Cu 42 de ani mai târziu, Coco Chanel a prezentat lumii întregi mica rochiță de culoarea neagră. Mișcarea revoluționară în lumea modei și-a făcut amprenta. Toate femeile s-au îmbrăcat în rochiile negre. De-a lungul timpului, rochia a fost modificată la nesfârșit, însă esența a rămas. Să vedem care au fost acele rochii care au devenit celebre în istoria modei.

Coco Chanel

 

CHRISTIAN DIOR

 

AUDREY HEPBURN

 

LAUREN BACALL

 

SOPHIA LOREN

 

GRACE KELLY

 

MARILYN MONROE

 

CATHERINE DENEUVE

 

MARIAH CAREY

 

JENNIFER ANISTON

PRINȚESA DIANA

 

KAIA GERBER

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.54083609580994