Ianuarie 10, 2020
Joker, arestat la Washington. Ce a făcut în stradă actorul Joaquin Phoenix
Actorul Joaquin Phoenix a fost arestat, vineri, la Washington, în timpul unui protest organizat de Jane Fonda pentru urgentarea măsurilor faţă de schimbările climatice, alăturându-se astfel unora ca Sally Field, Sam Waterston şi Ted Danson.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Phoenix a mărşăluit alături de câteva sute de persoane, între care actorii Martin Sheen, Maggie Gyllenhaal ÅŸi Susan Sarandon, ÅŸi a Å£inut un discurs despre efectele pe care le au industriile de carne ÅŸi lactate asupra climei.

Potrivit poliÅ£iei, 147 de protestatari au fost arestaÅ£i în demonstraÅ£ia neautorizată de la Capitol.

 

 

Din luna octombrie a anului trecut, mai mulÅ£i actori, între care Sam Waterston, Ted Danson, Rosanna Arquette, Sally Field ÅŸi Catherine Keener, au fost arestaÅ£i pentru nesupunere civilă, în timpul seriei de proteste „Fire Drill Friday” iniÅ£iate de Fonda.

Vineri, Joaquin Phoenix - prezentat de Fonda drept „unul dintre cei mai mari actori de astăzi” - a declarat pe scena improvizată:

 

Ceva despre care cred că nu se vorbeÅŸte des în miÅŸcarea pentru mediu sau schimbările climatice este faptul că industria cărnii ÅŸi a lactatelor este a treia cauză ce provoacă schimbările climatice. Uneori ne întrebăm ce putem face în această luptă ÅŸi este ceva ce puteÅ£i face azi, acum ÅŸi mâine, prin alegerea a ceea ce consumaÅ£i.

 

Acest comentariu vine după ce duminică, la gala Globurilor de Aur, unde a fost premiat pentru rolul din „Joker”, actorul a apreciat că AsociaÅ£ia Presei Străine de la Hollywood a recunoscut legătura dintre consumul de produse de origine animală ÅŸi schimbările climatice.

Activist pentru drepturile animalelor şi vegan, Phoenix a fost cel care a convins Asociaţia să ofere la gală un meniu complet vegan.

Potrivit News.ro, Jane Fonda s-a folosit de fiecare protest pentru a atrage atenÅ£ia asupra unei cauze - de la impactul schimbărilor climatice asupra apei ÅŸi femeilor, la instituÅ£iile financiare care permit industriei bazate pe combustibil fosil să prospere.

DeÅŸi acesta a fost ultimul protest „Fire Drill Friday” de la Capitol, Fonda a spus că demonstraÅ£iile vor avea loc în alte părÅ£i.

stirileprotv.ro

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.88300704956055