Martie 19, 2023
James Martin a devenit prima persoană cu sindromul Down care câștigă premiul Oscar
Când s-a născut James Martin, familiei lui i s-a spus că poate nu va putea vorbi niciodată.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Acum, tatăl lui spune că nu-l mai poate convinge să tacă. James Martin a împlinit 31 de ani exact în ziua în care An irish goodbye, filmul în care a jucat, a primit un Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj:

Nu se întâmplă prea des ca unui Barista din Belfast să-i cânte Happy birthday cele mai mari nume de la Hollywood. James Martin declarase anterior că un Oscar ar fi cireaşa de pe tortul lui aniversar, ceea ce s-a şi întâmplat. Actorul şi-a început cariera într-o trupă de teatru pentru copii cu dizabilităţi; a jucat apoi în drama BBC Ups and downs, despre un tânăr cu sindrom Down care vrea să fie independent. Cel mai cunoscut film al său este la ora actuală An irish goodbye, scurtmetrajul care a câştigat statueta de aur la cea de-a 95-a gală Oscar. Regizat de Ross White şi Tom Berkeley, filmul spune povestea – în ton de comedie neagră – a unor fraţi înstrăinaţi, care se reconectează după moartea mamei lor.

 

În ultimii 10 ani, James Martin a lucrat ca barista într-un local din Belfast, un job la care are de gând să revină în ciuda succesului ca actor. Îi place să alerge şi face parte din The Falcons, un grup de tineri atleţi cu dizabilităţi.

Oricine poate să joace, nu contează că ai sau n-ai sindrom Down. Chiar şi Stephen Hawking a jucat în filme: a fost fantastic în The Simpsons, ştia foarte bine ce face, trebuia doar să fie tratat ca un adult, a spus James Martin.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.44683241844177