Februarie 27, 2020
"Își schimba soții mai des decât inelele cu diamant". TOP 13 curiozități despre Elizabeth Taylor

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Femeia cu ochii violeți, care a cucerit Hollywoodul cu carizma ei inconfundabilă, ar fi împlinit mâine, 28 februarie, vârsta de 88 de ani. Celebra actriță a fost căsătorită de 8 ori și a avut patru copii din diverse mariaje.

A apărut de 11 ori pe coperta revistei „Life“ şi de 14 ori pe cea a revistei „People“. Taylor este considerată cea mai frumoasă actriță care a interpretat rolul Cleopatrei. 

1. Timp de opt zile după naștere, Elizabeth Taylor nu a deschis ochii. La a opta zi, când mama sa nu mai avea nicio speranță, Elizabeth a deschis ochii, privind inelul mamei sale de logodnă, la nesfârșit. 

 

2. Și-a început cariera de actriță la 9 ani, iar la 12 ani deja câștigase peste 4 milioane de dolari.

 

 

3. A fost căsătorită de 8 ori, cu șapte bărbați.

 

 

4. Al treilea soț, producătorul de film, Mike Todd, a murit într-un accident aviatic și a fost singurul de care nu a divorțat. Cu actorul Richard Burton s-a căsătorit și a divorțat de el de două ori.

 

 

5. După moartea lui Todd, s-a îndrăgostit de cel mai bun prieten al lui, Eddie Fisher care a divorțat de actrița Debie Reynolds pentru a se căsători cu Liz Taylor.

 

 

6. Ultimul ei soț a fost un muncitor constructor cu care s-a căsătorit la Neverland-ul lui Michael Jackson, nunta fiind una foarte scumpă. Din fericire, mare parte din cheltuială a suportat-o însuși Michael Jackson, bunul ei prieten. A divorțat și de aceasta dată, după șapte ani de căsnicie.

7. A avut patru copii: doi băieți cu cel de-al doilea soț, Michael Wilding, o fiică cu cel de-al treilea soț, Mike Todd, și o fiică adoptată împreună cu cel de-al cincilea și al șaselea soț, actorul Richard Burton.

 

 

8. Nu a luat nici o lecție de actorie în viața sa. Talentul actoricesc a fost înăscut de către actriță. 

9. Ca soție de politician, nu i s-a permis să poarte culoarea mov. 

 

 

10. Lizzie considera că cele mai bune prietene ale ei sunt animalele. Nu a prietenit nici cu fetițele și nici cu băieții. În copilătie avea un ponei  pe numele Newfoundland. A avut multe animale, maimuțe, pisici și câini. Cel mai preferat animal de companie era cățelul Sugar. Elizabeth spunea că i se pare că uneori că el este om, căci privirea acestuia era foarte deșteaptă.

 

 

11. Încă din copilărie, actrița a avut probleme de sănătate legate de spate. Ea avea scolioză, cu care s-a luptat până la sfârșitul vieții.

 

 

12. Marea pasiune din viața lui Elizabeth Taylor au fost bijuteriile. Actrița colecționa bijuterii în valori imense. De asemenea, a lansat propriul brand de bijuterii, iar în anul 2002 a lansat o carte care se intitula Aventura mea amoroasă cu bijuteriile”. 

 

 

13. Elizabeth Laylor a murit pe data de 23 martie 2011, lăsând în urmă o carieră impresionantă încununată cu două premii Oscar, dar și implicarea neobosită în activismul împotriva SIDA.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.1592988967896