Octombrie 03, 2016
Infecțiile «delicate»
Infecțiile care se transmit prin contact sexual prezintă cea mai neplăcută problemă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Dacă ați simțit disconfort și stări neplăcute, faceți neapărat o vizită la medic!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Consultantul nostru
Zinaida Basoc

Ginecolog de cea mai înaltă categorie
Infecții delicate


Ce boli se transmit prin contactul sexual?

Când vine vorba despre bolile ce se transmit prin contact sexual, se are în vedere bolile infecțioase care se transmit în timpul actului sexual, atât vaginal și oral, cât și anal. În timpul contactului au loc microprejudicii la nivel capilar. De asemenea are loc și schimbul de salivă și spermă, astfel infecția se transmite de la o persoană la alta. În mediu, în timpul contactului neprotejat se pot transmite 30 de infecții, viruși și bacterii. Marea majoritate a infecțiilor se transmite de la mama infectată la făt în timpul sarcinii sau nașterii.

Bolile cu transmitere sexuală sunt chlamydia, gonoreea, sifilisul, trichomoniaza, Hiv SIDA, micoplasmoza ș.a.m.d.

Care sunt simptomele care vorbesc despre o infecție în organism?

Bolile cu transmitere sexuală nu au simptome comune. Dar ar trebui să vă pună în gardă scurgerile genitale ciudate, mai ales dacă lichidul este schimbat la culoare și simțiți un miros straniu. Roșeața, mâncărimea, inflamarea organelor genitale, orice erupții în acest sens și disconfortul în timpul actului sexual sunt de asemenea semne alarmante. Din păcate, unele infecții nu se manifestă nicium o anumită perioadă de timp. În mare parte asta ține de starea imunității care poate fi un obstacol pentru îmbolnăvire. Pătrunzând în organism, virusul sau bacteria mult timp pot să existe sub forma unui transmițător ascuns fără a cauza un oarecare disconfort. Pericolul infecției constă în faptul că ele pot să influențeze nu doar sistemul genitourinar, dar și alte organe importante. De exemplu, chlamydia poate dăuna articulațiilor și poate provoca artrita.

 

Citește continuarea în revista AQUARELLE din Octombrie 2016



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.4164206981659