August 07, 2020
Inegalabila Sofia Rotaru este aniversată. Cum arată cântăreața la 73 de ani
Renumita interpretă cu rădăcini basarabene, Sofia Rotaru, își sărbătorește în data de 7 august aniversarea. Artista a împlinit frumoasa vârstă de 73 de ani.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cea de-a 73-a aniversare, interpreta Sofia Rotaru o va sărbători cel mai probabil alături de întreaga familie, în sânul naturii, așa cum face de obicei. Printre primii care i-au transmis mesaje de felicitare îndrăgitei interprete este fiul ei, Ruslan. Acesta a publicat o fotografie cu mama lui și un mesaj emoționant. ”De jumătate de veac sunt cu tine. De jumătate de secol te iubesc! La mulți ani, mamă!”, a scrs fiul Sofiei Rotaru pe Facebook. 

                                                                        

Sofia Rotaru s-a izolat în această perioadă de carantină în vila ei dintr-o suburbie a Kievului, unde admiră frumusețea natruii, are grijă de grădina ei plină cu flori și se bucură de vizitele nepoților.

                                                                         

Sofia Rotaru s-a născut în satul Marşeniţa, Nouă-Suliţă, regiunea Cernăuţi, Ucraina. În anii 1964-1968 a studiat la şcoala medie de muzică din Cernăuţi (dirijat coral şi domră), iar în anii 1969-1974 - la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” de la Chișinău (dirijat coral).

Artista este cunsocută pentru vocea sa lirică. Cariera sa este marcată de un succes mondial pe scene din țările Europei de Est și în țările fostei Uniune sovietice. Este numită „Regina Pop”, iar în 1986, a fost prima cîntăreață care a primit titlul „Artist al Poporului din URSS” și în 2000 a fost numită Cântăreața secolului XX.

               

Este posesoare a mai multor premii: Medalia de aur la festivalul mondial al tineretului şi studenţilor (1968, Sofia), Premiul I la Festivalul „Orfeul de aur” (1973, Burgas, Bulgaria), Premiul II la Festivalul de muzica uşoară (1975, Sopot, Polonia), Premiul Ostrovski (1976).

                                            

I-au fost conferite titlurile onorofice: Artistă a Poporului din Ucraina (1976), Artistă a Poporului din Republica Moldova (1984), Artistă a Poporului din U.R.S.S. (1988), Ordinul Republicii Moldova (1997), Ordinul „Meritul civic” (Rusia, 2002). Sofia Rotaru este producătoare, actriță, scriitoare, manager, setter de tendințe de modă și femeie de afaceri. Până astăzi a avut și are numeroase turnee artistice internaţionale, cântă la diferite concursuri şi festivaluri.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.60844206809998