Noiembrie 16, 2020
In memoriam. Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 62 de ani
Rănile unui fecior rămas fără părinți de la o vârstă extrem de fragidă au o durere intensă. Cristofor Aldea-Teodorovici îi cinstește memoria mamei sale, regretata interpetă Doina Aldea-Teodorovici, care în data de 15 noiembrie ar fi împlinit 62 de ani.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Într-o postare pe Facebook, făcută ieri, Cristi a scris că de ziua mamei sale obișnuiau să deschidă o șampanie și să taie un pepene verde, păstrat în paie de bunicii Eugenia și Gheorghe, special pentru aniversarea Doinei. Chiar și după 28 de ani, de când artista nu mai e printre noi, tradiția este respectată cu mare onoare. 

”Îmi amintesc una dintre acele zile fericite!

În drum spre bunici, unde de obicei sărbătoream cu mulți prieteni această zi minunată, am căutat și găsit cu greu prin tot felul de magazine și cafenele mult doritul spumant.

Odată ajunși, urcat scările în grabă, așa cum erau de obicei părinții, mereu în grabă, de parcă simțeau că timpul îl au limitat..

Bunicii tocmai incheiaseră reparația acasă și în apartament mai adia un iz de pereți proaspăt vopsiți. Fericiți ne-am îmbrățișat, iar într-un târziu, ne-am așezat cu toții la masă.

În sfârșit veni și rândul spumantului rubiniu cu “dorințe” și “aspirații ascunse”, pe langă sărbătorirea propriu zisă.

Tatăl Ion, bucuros și emoționat, se apucă să deschidă spumantul cu tentativa de a pocni dopul de tavan, așa cum zice tradiția!

Întâmplarea facea ca acel spumant să pocnească mai vertiginos, iar valul rubiniu a țâșnit ca din gura de balaur, stropind tavanul, și cine mai era în cale.

Speriat și fără să-și dea seama de repercusiuni, Ion pune degetul la gura sticlei și începe a se învârti în neștire, exact ca piloții câștigători de la cursele Formula 1.

Tot tavanul și pereții proaspăt renovați, plus oaspeții au fost scăldați în dulcele vin vișiniu .. Am râs și plâns cu toții, dar bineânțeles am continuat sărbătoarea cu veselie!”, a scris Cristofor pe pagina lui de Facebook. 

De ziua mamei sale, Cristi a împărtășit cu toți admiratorii familiei lui poze din tinerețea Doinei Aldea-Teodorovici. 

Doina și Ion Aldea-Teodorovici au decedat în urma unui accident rutier, produs în noaptea dintre 29 spre 30 octombrie 1992. Doina era atunci însărcinată cu cel de-al doilea copil. Urma să nască o fetiță. Cristofor, unicul fiu al regretaților artiști a fost crescut de mama Doinei. În vara acestui an iubita lui Cristi a născut o fetiță și au numit-o în onoarea bunicii sale, Doina. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.56788229942322