Ianuarie 23, 2023
În 2022, aproape 40 de milioane de turiști au vizitat Marele Bazar din Istanbul
Cel mai celebru centru istoric de cumpărături din Istanbul a fost vizitat de 39.766.801 de persoane în 2022.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Marele Bazar este construit sub forma unui labirint în care se găsesc peste 4.000 de magazine care comercializează nenumărate produse, de la textile și antichități la delicatese dulci și bijuterii, și a servit timp de secole la rând drept una dintre cele mai importante destinații de cumpărături din lume.

10 lucruri inedite despre Marele Bazar din Istanbul, construit acum aproape  600 de ani | Jurnal.md

Structura Marelui Bazar aduce cu cea a unui mic oraș în care zilnic circulă zeci de mii de angajați și cumpărători. În 2022, numărul de vizitatori a crescut cu aproximativ 56% față de cel înregistrat în 2021 (de la 25,5 milioane la 40 de milioane).

Marele Bazar din Istanbul se pregătește de redeschidere

În medie, anul trecut, bazarul din Istanbul a atins circa 100.000 de vizitatori pe zi.

Marele Bazar din Istanbul, locul marcant al istoriei şi culturii turce. Cum  a fost pedepsit cel care a îndrăznit să fure din el 30.000 de monede de aur  - FOTO

Istoria cumpărăturilor în Istanbul

Situat între Nuruosmaniye, Mercan și Beyazit în Istanbul, istoria Marelui Bazar datează de la mijocul secolului al XV-lea. Acesta a fost construit încă din epoca otomană în apropierea centrelor religioase și a zonelor intens circulate de oameni pentru a răspunde nevoilor de cumpărături ale acestora.

Marele Bazaar, Istanbul - Curiozități Despre Una Dintre Cele Mai Vechi  Piețe | Libertatea

Fundația Marelui Bazar a fost pusă în anul 1461 de Fatih Sultan Mehmet cu scopul de a aduce venituri pentru celebra moschee Hagia Sofia. Astfel, bazarul din Istanbul a devenit de-a lungul timpului cel mai important centru comercial al regiunii și a început să servească și ca centru economic în care sunt comercializate bijuterii și metale prețioase care provin din toate colțurile lumii.

Marele Bazar | Istanbul | ANCAPAVEL.RO

Considerat și definit de experți nu doar cel mai vechi, dar și cel mai mare centru comercial din lume, Marele Bazar a suferit mai multe renovări din partea unui număr considerabil de arhitecți celebri printre care și Sarkis Balyan (architect din familia Balyan care a lucrat în slujba sultanilor timp de secole la rând, construind numeroase moschei, palate sau biserici). Intervențiile fiecărui architect au fost necesare întrucât în decursul anilor au avut loc mai multe incendii și cutremure care au afectat bazarul.

Marele Bazar sau ”Kapalıçarşı” – așa cum este denumit în limba turcă a apărut de nenumărate ori menționat în literatură și prezentat în opere de artă celebre, mulțumită mixului de produse unice comercializate între zidurile sale istorice.
marele bazar istanbul - SaCalatorim.ro

Prima regulă de cumpărături în Marele Bazar este negocierea

În Marele Bazar lucrează în acest moment aproximativ 2.500 de persoane, similar cu numărul de locuri de acum 500 de ani. Aici sunt comercializate numeroase produse, de la covoare și genți la produse textile și bijuterii din aur și argint și până la antichități. În plus, în bazar lucrează și își vând produsele aproximativ 1.200 de meșteșugari, oferind vizitatorilor șansa de a cumpăra obiecte făcute manual din mijlocul istoric la Istanbulului.

Marele Bazar | Istanbul | ANCAPAVEL.RO

Programul de funcționare a Marelui Bazar începe de la ora 8:30 dimineața și se încheie la 19:30 seara atunci când este vară, iar atunci când este iarnă, ziua începe tot la ora 8:30 și se încheie la ora 19:00.

O vizită în Marele Bazar oferă șansa tuturor vizitatorilor să intre în atmosfera Istanbulului și să experimenteze nu doar cât de bogat cultural și istoric este, cât și să observe cum artera economică a orașului se dezvoltă prin comerț.

Istanbul 

A Turkish Historical Journey: Istanbul Grand Bazaar - Stamboulbazaar -  Online Turkish Shopping

Mai mult, toată zona Marelui Bazar este împânzită de cafenele, restaurante și alte magazine care pot fi fiecare un loc potrivit pentru a cunoaște vechiul Constantinopol mai bine.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.67791843414307