Octombrie 03, 2016
Igor Dodon: Țara are nevoie de un lider responsabil
Interviu AQ

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Născut
18 februarie, anul 1975

Studiile
Universitatea Agrară de Stat din Moldova, facultatea de Economie;
Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea de Management; 
Institutul Internațional de Management, specialitatea Drept Economic.


Cariera
Ministrul Economiei și al Comerțului (2006-2009)
Prim-viceprim-ministru (2005-2009)
Deputat în Parlamentul Republicii Moldova
Președintele Partidului Socialist din RM

Starea civilă
Căsătorit, 3 copii

Întâlnire neoficială
8 întrebări ce nu țin de politică

Cel mai important sfat primit este de la tatăl meu, încă în tinerețe. El m-a sfătuit să mă orientez pe consolidarea fundamentelor, pe investirea timpului și forțelor în valorile de bază – familia, studiile, dezvoltare profesională, educația copiilor și păstrarea prietenilor adevărați. Pe aceste elemente se construiește iubirea față de Patrie și locuri dragi.

Niciodată nu ies din casă fără telefonul mobil. Cine s-ar fi gândit acum 20 de ani că vom deveni dependenți de telefonul personal? Acum fără el e foarte greu. Acesta prezintă legătura permanentă cu familia, colegii de partid și mă mai ajută să rezolv o mulțime de probleme.  
 
În călătorie iau cu mine o carte nouă sau un film bun. În timpul orelor de zbor sau de așteptare am ocazii rare să citesc sau să privesc ceva distractiv. Aceste momente sunt necesare pentru o detașare și relaxare după o săptămână sau o lună încărcată.

Visez să văd șa-numiții "Tigri asiatici" - Coreea de Sud, Hong Kong, Singapore și Taiwan. Aceste țări într-o perioadă scurtă de timp au atins un nemapoimenit progres, aflându-se pe poziții de start nu tocmai favorabile. Îmi place experiența lor și cred că poate să-mi fie de mare folos.

Mi-ar fi interesant să comunic cu Alexander Lukașenko. Timpul a demonstrat că este un politician calificat și un lider înăscut. Sper ca această întâlnire să aibă loc odată.

Hobby-ul meu este pescuitul. Și nu e vorba despre prinderea peștilor, dar despre dificultatea procesului. Cele mai frumoase amintiri despre pescuit le am pe delta râului Volga în regiunea Astrahan. Acolo am prins mult pește și de diferite specii prin mai multe modalități. Momente de neuitat!

 

Citește continuarea în revista AQUARELLE din Octombrie 2016



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.9444477558136