Septembrie 07, 2022
Greșeli pe care le faci atunci când speli pantofii sport. Pot distruge mașina de spălat
Un expert în încălțăminte a împărtășit lista cu greșeli pe care le faci atunci când speli pantofii sport în mașina de spălat. De cele mai multe ori se spune că adăugarea șiretului într-o mașină de spălat ar putea „strica mașina”

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Când pantofii sport se pătează și se murdăresc, poate fi tentant să îi arunci direct în mașina de spălat. Cu toate acestea, acest lucru ar putea să-ți deterioreze pantofii dacă nu iei măsurile de precauție necesare.

Greșeli pe care le faci atunci când speli pantofii sport

O spălare în mașină ar putea expune pantofii riscului de a se deteriora permanent. Lisa Kay, fondatoare și CEO la specialiști în încălțăminte a spus pentru express.co.uk ce greșeli trebuie să eviți atunci când speli pantofii sport.

Lisa a spus: „Indiferent de stilul de pantof, dacă îi vei spăla în mașină, aceștia ar trebui să fie spălați siguri”.

„Deoarece au tendința de a acumula multă murdărie, dacă incluzi și alte alte lucruri în ciclul de spălare, murdărești și alte articole. Cel mai bine este să speli elementele separat. Dacă ai posibilitatea, asigură-te că pantofii sunt puși într-un sac sau într-o față de pernă veche. Au nevoie de protecție.”

„Înainte de a pune pantofii în mașina de spălat, asigură-te că i-ai clătit bine pe talpă. E nevoie să îndepărtezi orice exces de murdărie sau pietre. Acest lucru îi va împiedica să rămână blocați în mașina de spălat și să deterioreze tamburul.”

Pantofii din material textil

Pantofii din material textil, pânză sau bumbac, ar trebui să fie pe un ciclu rapid de 30 de minute. E nevoie de o temperatură scăzută sau maxim 30 de grade. De asemenea, ar trebui să fie spălați la o rotație mică.

Urmând acești pași, pantofii sport nu vor fi expuși la prea multă apă pentru o perioadă lungă de timp. În acest fel minimizezi orice șansă ca pantofii să se micșoreze în timp ce petele se îndepărtează. Pe petele dure ar trebui să aplici un agent de îndepărtare a petelor. De exemplu, poți folosi bicarbonatul de sodiu și apă. 

Pantofii din piele

Pantofii din piele pot fi puși în mașina de spălat, dar numai la o spălare cu apă rece. Cu toate acestea, un ciclul complet de spălare poate slăbi „agenții de lipire” ai pielii. Așa că, este „cel mai bine de evitat” acolo unde este posibil.

În loc să îi speli la mașină, Lisa a sugerat să folosești un produs de curățat piele sau să folosești articole de uz casnic obișnuite. Ea a spus: „Amestecă două părți de oțet alb cu o parte ulei de măsline într-o sticlă cu pulverizare și agită bine. Poți aplica acest lucru pe piele și va dizolva în mod natural murdăria de pe pantofi”.

Pantofii din piele întoarsă

Expertul nu recomandă introducerea pantofilor de piele întoarsă în mașina de spălat sau spălarea manuală în apă cu săpun. De fapt, pielea de căprioară absoarbe apa. Acest lucru înseamnă că dacă vrei să speli pantofii din piele întoarsă în mașina de spălat le-ai putea provoca pete majore pe suprafața lor.

Calciul și magneziul din apă pot lăsa urme albe pe pielea de căprioară. Din acest motiv este important să protejezi pantofii înainte de a ieși în ploaie.

„Pentru petele dure de pe pielea de căprioară, îți recomandăm să aplici o cantitate mică de oțet alb pe o cârpă moale și curată. Apoi să tamponezi oțetul pe pată, asigurându-te că întrega pată este acoperită înainte de a o lăsa să se usuce.

„Odată uscată pielea, folosește-ți peria pentru piele de căprioară peste pată în aceeași direcție pentru a o minimiza”, a mai spus Lisa.

Ce trebuie să faci înainte de a spăla pantofii sport în mașina de spălat

Scoate șireturile înainte de a le pune în mașina de spălat. Pune-le într-un sac separat, care este sigilat, astfel încât să nu poată ieși de acolo.

Branțurile sunt delicate și pot fi complet distruse dacă sunt puse în mașina de spălat.

Lisa a explicat: „O mare greșeală pe care oamenii tind să o facă este că uite să scoată branțurile din pantofi atunci când le spală la mașină”.

Sursa - catine.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.5220334529877