Mai 21, 2020
Graba nu e o scuză să renunți la micul dejun. Iată 5 rețete rapide și sănătoase!
Graba de dimineață nu este o scuza să sari peste micul dejun sau să te oprești la covrigărie să-ți cumperi o pungă de gogoși. Descoperă câteva idei de mic dejun gustos și sănătos, pe care să îl faci rapid și să îl iei cu tine la pachet.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

E inutil să mai repetăm cât de important este micul dejun pentru sănătatea noastră. O știți deja cu toții. Problema tuturor este lipsa timpului. Între momentul în care sună alarma și cel în care ieși pe ușă ai o sumedenie de lucruri de făcut. E prea puțin pentru a sta la masa să mănânci în tihnă. Așa că soluția de compromis, ca să nu te roadă stomacul până la prânz, este covrigul de la colț, un sandviș sau un hamburger cu multa grăsime.

Vestea buna e că există soluții mult mai sănătoase pentru pachetul de dimineață, care nu trebuie gătite elaborat. În plus îți oferă proteine, cereale integrale, un fruct sau legume și au puține grasimi. Adică, tot ce îți trebuie pentru energie maximă în prima parte a zilei.

 

1. Mic dejun echilibrat

Un ou fierte sau prăjite fără ulei două felii de brânză, 2 felii de pâine integrala prajite și un ciorchine de struguri. E un adevarat festin la prima oră pentru cei obișnuiți până acum cu covrigii calzi. Vei avea, astfel, din toate câte puțin. Nimic nu trebuie gătit și toate ingredientele sunt ușor de transformat într-un sandviș, de pus în caserola și de mâncat la birou.

 

 

2. Mic dejun care alunga foamea 

Un iaurt cu putine grăsimi, o banană și un pumn de cereale. Sunt o combinație care asigură energie și potolește foamea. Sunt ușor de transportat, iar cutia de cereale integrale poate să rămână în permaneță în dulapul de la serviciu.

                                

3. Humus și lipie la pachet 

În locul pateurilor din conservă alege humusul. Îl poți pregăti din timp și îl poți păstra într-un caserolă cu tine la birou. Este o bună alternativă și pentru vegetarieni. Dacă lipiile nu îți sunt la îndemână, poți să apelezi la pâinea integrală. Pentru un plus de vitamine ia cu tine și câțiva morcovi sau castraveți tăiați felii.

                                                      

 

4. Sandviș dulce și sănătos 

Cu doua felii de pîine integrală și două linguri de unt de arahide poți să faci o gustare care să îți îndulcească dimineața. Untul de arahide îți va asigura necesarul de proteine și fibre. Are însa și foarte multe calorii, așa că nu exagera cu stratul pe care îl întinzi pe pâine. Pune la pachet și un măr pentru un mic dejun complet echilibrat.

                                                   

5. Mic dejun gourmet 

Te poți și răsfăța de dimineață! Alege câteva sortimente de brânzeturi fine (din ce găsești prin frigider), un fruct proaspăt (măr sau portocală) și câteva nuci sau migdale. Vei avea toate proteinele din lactate, vitaminele din fructe și magneziu pentru un nivel optim de energie din nuci sau migdale.

 

                                                 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.89757513999939