Pentru ca totul să iasă a la carte, iată de ce ai nevoie:
Pentru început, dezgheață foietajul și lasă-l la odihnit întins pe masa de lucru. Ia merele, spală-le, taie-le în cubulețe foarte mici și pune-le într-o cratiță alături de unt, zahăr, scorțișoară și cuișoare. Poți adăuga și coaja rasă de la o portocală și o lămâie sau chiar esențe.
Lasă-le să se coacă bine până scade zeama. Ia aluatul și pune câte o lingură din loc în loc. Taie aluatul în dreptunghiuri suficient de mari cât să țină umplutura. Lipește marginile și fă mini plăcințele. Ulterior, pune-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt și unge-le cu gălbenuș de ulei. După asta, bagă-le la cuptorul preîncălzit pentru 10-20 de minute la 180 de grade.
Când sunt gata, pudrează plăcințelele cu zahăr pudră și servește. Să aveți poftă!