Septembrie 05, 2017
Fedora Rusu - principala misiune a psihologului
Misiunea psihologului nu constă în a ajuta cu un sfat, dar a contribui la luarea deciziilor înțelepte. Deseori oamenii nu apelează la un psiholog ținând cont de faptul că starea lor psihologică este normală. Toamna dar și primăvara sunt anotimpurile nu doar când se pot intensifica bolile cronice dar și când se înrăutățesc stările psihologice.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cu ce probleme se adresează la dumneavoastră de cele mai dese ori?

Mulți dintre oameni decid independent că au depresie și speră că câteva dialoguri cu un medic psiholog îl vor ajuta. Acest lucru însă este departe de adevăr. Depresia este o stare mintală patologică, un diagnostic grav care necesită ajutorul unui psihiatru, nu al unui psiholog.În plus, un astfel de diagnostic poate fi făcut numai de un specialist. Psihologul, într-un stadiu incipient, te poate ajuta să faci față stării depresive, să înțelegi de unde s-a iscat problema, care a fost cauza ce a condus la o asemenea stare, ce a influențat la o schimbare a dispoziției. Specialistul trebuie să te învețe cum să gestionezi starea ta emoțională. El te ajută să i-ai decizii înțelepte și să găsești ieșirea din acestă situație. Apelând la un medic psiholog, persoana trebuie clar să conștientizeze că pentru un rezultat pozitiv cel mai primordial este să muncești asupra ta, de asemenea să fii deschis pentru schimbări în comportament dar și în modul de gândire.

Cel mai des, la mine se adresează persoanele ca au relații complicate cu membrii familiei, colegi, cei care nu sunt mulțumiți de starea lor psihologică și dispoziția generală. Recent, a crescut numărul de cereri de examinare pentru acordul de a purta arme.

Citește continuarea în revista AQUARELLE septembrie 2017!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.80776572227478