Noiembrie 24, 2016
Expresii capabile să ''ucidă'' cariera ta
La prima vedere, aceste fraze sunt inofensive. Dar de fapt ele îți pot răni cariera, formează o atitudine negativă, tocmai din acest motiv, încearcă să le eviți, chiar dacă de cele mai multe ori ele par a fi relevante.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

''Nu este corect''

Dacă începi să te plângi administrației pentru observațiile pe care ți le fac, atunci află că vei decădea mult în ochii lor. O astfel de expresie indică faptul că ești naiv și lipsit de experiență. Este bine să scoți în față faptele reale pentru a soluționa problemele de la locul de muncă.

''Așa am făcut întotdeauna''

Această sintagmă spune conducerii un singur lucru: că ești prea leneș să încerci moduri noi și diverse de abordare a problemei. Acest lucru va influența negativ atitudinea față de tine iar conduceea va fi sigură că în viitor nu vei fi în stare să realizezi nimic fără a fi împins de la spate.

''Fără probleme''

Dacă răspunsul tău va suna așa atunci află că acesta nu indică nimic altceva decât că orice inovație va fi un mare inconvenient. Urgent îlocuiește această expresie cu ceva similar: ''Sunt încântat să refac'' sau ''Mă voi ocupa cu plăcere de acest lucru''. Psihologic, acest lucru va afecta în mod pozitiv atitudinea față de tine.

''Probabil o să spun o prostie, însă...''

Se pare că este o frază cu un început politicos, dar printre rânduri, conducerea va citi în mod evident o neîncredereîn sine.

''Rezolv într-un minut''

O expresie bună, dar trebuie rostită în cazul în care sunteți sigur că veți isprăvi cu siguranță activitatea respectivă într-un minut. În caz contrar, apelând la această sintagmă vă puteți minimiza contribuția în produția organizației.

''O să încerc''

Expresie care are un caracter evaziv și indicp faptul că nu poți duce la bun sfârșit o sarcină. Spune cu precizie că ești pregătit să faci o anumită activitate și îți asumi întreaga responsabilitate.

''El e leneș, în niciun fel, plictisitor și lipsit de experiență''

Asemenea cuvinte despre un coleg vă vor pune în același rând și vor arăta incompetența și lipsa de educație a ta. În cazul în care colegul tău chiar așa este, mai devreme sau mai târziu conducerea își va da seama de acest lucru.

''În conformitate cu contractul eu nu trebuie să fac acest lucru''

Dacă ați fost însărcinat să efectuați o anumită activitate, fie ea suplimentară și neplătită, pentru început realizeaz-o bine, după care încearcă să discuți direct cu conducerea despre responsabilitățile tale.

''Eu nu sunt vinovat''

Să cauți vinovatul și să arunci responsabilitățile tale pe umerii unui coleg nu te vor face o persoană mai puternică și nu este cea mai bună strategie.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1493217945099