Septembrie 12, 2017
Cunoaște efectele negative ale celui mai consumat produs al toamnei - mustul!
Toamna este perioada când întregul neam savurează strugurii din vie. Puțini însă știu de efectele negative ale sucului obținut din ei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Trebuie să știm că mustul stimulează imunitatea corpului. În componența acestuia intră vitaminele A, B1, B2 si C. Sucul de must influențează pozitiv asupra problemelor cardiace, ajută în restabilirea imunității scăzute și asigură o funcționare bună a intestinelor. 

Cu toate acestea, mustul poate fi numit dușmanul persoanelor care suferă de anemie pentru că scad nivelul de fier din organism, persoanelor ce suferă de  diabet sau de sindromul de colon iritabil . Ținând cont că la prepararea acestuia se folosește foarte mult zahăr, acesta conține foarte multe calorii. La producerea tradițională a acestuia strugurii păstrează doar o mică parte din vitamine și minerale deoarece, la stoarcere se elimină coaja și cea mai mare parte a substanțelor biologice active din componența acestora.

Specialiștii atenționează că strugurii conțin mai puțină apă și mai mult zahăr, ceea ce înseamnă că 1 litru de must poate să furnizeze până la 280 g de zahăr. Ceea ce este foarte periculos.

O alternativă bună în consumarea sucului proaspăt de struguri este stoarcerea acestuia pe care îl poți obține cu ajutorul blenderului.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.90552377700806