Ianuarie 29, 2018
Durerea în timpul actului sexual
Avem nevoie de sex nu doar pentru continuarea rodului, dar și pentru plăcere. Dar se întâmplă uneori că în timpul actului sexual, femeia simte durere. Trebuie, oare, de apelat la medic în astfel de cazuri? Despre acest lucru ne va povesti medicul ginecolog, Zinaida Basoc.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 

Zinaida Basoc

Medic-ginecolog , Categorie Superioara

 

Dacă există durere, deja nu e normal, mai ales dacă ea apare în timpul actului sexual. O astfel de situație devine motiv pentru a apela la medicul ginecolog, căci, doar specialistul poate spune care este cauza problemei, și să prescrie lecuire. Apariția durerii în timpul sexului poate fi cauzată de două pricine: psihologică sau fizică. 

Sunt mai mulți factori care cauzează durerea în timpul sexului. Stresul, uscăciunea mucoasei vaginale. Uneori, e suficient să folosești doar un lubrifiant, și totul va fi bine. Însă, multe femei suferă de o boală, care se numește vaginism. Vaginismul face referire la acea disfuncţie sexuală feminină în care muşchii vaginului se contractă involuntar, iar din acest motiv raporturile sexuale devin dureroase. Se consideră că vaginismul este o disfuncţie sexuală destul de rară asociată în unele cazuri cu durerea sau frica ce pot apărea în timpul unui act sexual. Cel mai des acest sindrom apare la femeile care au fost agresate sexual. Dignoza este întâlnită la 2-3% din femei, și e nevoie de consultația medicului ginecolog și sexolog. 

 

Ajutorul ginecologului:

De multe ori, durerea în timpul actului sexual este cauzată de probleme ginecologice, care nu e posibil să le tratezi în lipsa sfatului doctorului. 

 

Citiți continuarea articolului în noul număr al revistei AQUARELLE, ianuarie-februarie 2018



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.7547988891602