Mai 08, 2023
Doi compozitori din R. Moldova au devenit membri ai Academiei Europene pentru Științe și Arte
Academicianul Gheorghe Mustea și profesorul universitar Constantin Rusnac, au fost aleși zilele acestea în calitate de membri ai Academiei Europene pentru Științe și Arte (EASA – European Academy of Sciences and Arts). Cei doi oameni de cultură au fost promovați în noua calitate academică în cadrul ședinței Senatului EAȘA, informează MOLDPRES.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 Președintele Academiei de Științe a Moldovei, academicianul Ion Tighineanu a menționat că cei doi compozitori au adus o contribuție substanțială la dezvoltarea artei muzicale în țara noastră, precum și la promovarea culturii noastre în lume. ”În contextul perspectivelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este foarte important să promovăm o imagine pozitivă a țării noastre prin cultură și știință, ceea ce le reușește ambilor maeștri”, a subliniat președintele AȘM, scrie moldpres.md

Până în prezent, 12 personalități din domeniul culturii și științei din R. Moldova au devenit membri ai Academiei Europene pentru Științe și Arte, printre care: academicienii Eugen Doga, Mihai Cimpoi și Aurelian Dănilă, artistul plastic Tudor Zbârnea ș.a.

Academia Europeană pentru Științe și Arte a fost fondată la Salzburg, Austria, în anul 1990, fiind actualmente una dintre cele mai prestigioase instituții științifice și culturale europene.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.83441758155823