August 02, 2021
Descoperă și savurează ospitalitatea din SUDUL țării cu #NEAMPORNIT

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Moara de vânt s. Beșalma, UTA Găgăuzia este singura moară de vânt construită din lemn de salcâm, care a arată exact ca la începutul secolului XX, de când a fost construită. Inițial făcea făină de grâu și de porumb. Aceasta este funcțională până în prezent.

Gagauz Sofrasi este un complex etno-turistic, situat în Congaz, UTA Găgăuzia, care reprezintă cartea de vizită a regiunii. Aici turiștii pot beneficia de: ateliere culinare, degustare de vinuri găgăuze cu brânză de oi și Kavurma, vizitarea unei stâne de oi și mulsul oilor, culegerea strugurilor și a fructelor, odihnă pe saltelele terapeutice făcute din lână de oi, etc.

Atelierul Meșterului popular Constantin Olteanu, s. Pașcani  Cartea de vizită a dlui Constantin Olteanu o reprezintă expoziția din propriile lucrările pe poarta casei. Mulți dintre cei care circulă pe drumul național Giurgiulești-Cahul se opresc, îi admiră operele create din papură, lozie, stuf și i le cumpără. În atelierul lui o să găsiți coșuri împletite, obiecte de mobilier, dar și opinci.

Eco Village Văleni  fiind lansată în 2014 cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, pensiunea s-a remarcat prin activitățile sale de promovare a turismului local și dezvoltarea infrastructurii din sudul țării. Pensiunea dispune de un restaurant, camere de hotel și o mică vinărie cu cramă, unde adesea se organizează târguri populare.

Rezervația Naturală Prutul de Jos   este numită ca ,,Mica Dunăre a Moldovei”, inclusă în Patrimoniul UNESCO, se întinde pe o suprafață de 1755 de hectare. Turiștii pot beneficia de călătorii cu barca, foișoare priveliști naturale și păsările din jurul Lacului Beleu, privite prin intermediul binoclului.  

Vinaria din Vale  a fost fondată ca o afacere de familie, iar în timp a reușit să-și câștige reputația de cel mai mare producător și exportator de vinuri din Republica Moldova, aceasta având o mie de hectare de viță-de-vie. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.44201588630676