Octombrie 16, 2019
De Ziua Mondială a Alimentației: TOP 3 rețete delicioase din ficat de pui

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În fiecare zi, de-a lungul anului, avem de sărbătorit o zi specială. Fie că-i orba de Ziua Inimii, de Ziua Cafelei sau a Rinichiului, calendarul și toți în jur ne zic că trebuie să sărbătorim.

Astăzi, 16 octombrie, este celebrată Ziua Mondială a Alimentației. Vă propunem top 3 idei de rețete cu ficat de pui. Pare interesant? Atunci, să purcedem! 

 

Ficat de pui cu varza dulce

Ingrediente:

  • 500g ficat de pasare
  • 200ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 varza
  • 1 lingura sare
  • 200g bullion
  • 3 fire cimbru proaspat
  • piper

Mod de preparare

Ficatul il punem in lapte rece si-l lasam sa stea cam ½ h. 
Intre timp taiem varza fideluta, presaram sarea mare peste ea, o amestecam si o dam deoparte.
Scoatem ficatul intr-o strecuratoare. Punem intr-o tigaie 50 ml ulei la incins si prajim bucatile de ficat, la foc mediu, pe ambele parti. Le scoatem pe servet absorbant.
Stoarcem varza de apa lasata, incingem uleiul ramas intr-o tigaie cu pereti mai inalti (sau oala) si punem varza la calit. Amestecam des, sa nu se arda. Dupa 15’ adaugam bulionul, piper si cimbru si lasam sa fiarba pana scade zeama, inca 10-15’.

 

 

Frigarui cu ficat de pui

Ingrediente

  • 500 g ficat de pasare
  • 2 cepe rosii
  • medii
  • 3 linguri faina de grau
  • 1 lingurita piper alb (se poate si negru)
  • 200 g slaninuta sarata si neafumata
  • 3 catei usturoi zdrobiti
  • 200g lapte rece
  •  

Mod de preparare

Intr-o caserola punem laptele, usturoiul si ficatul de pasare portionat, amestecam punem capacul si dam la rece pentru 30’. In alt bol,amestecam faina cu piperul. Ceapa curatata o taiem in patru si o desfacem in petale. Slaninuta o taiem feliute subtiri, apoi in bucati de marimea petalelor de ceapa.
Scoatem ficatul pe un servet de hartie, dupa care dam bucatile prin faina cu piper, luam batul de frigarue si punem ceapa, ficat si slaninuta in straturi, pana le terminam. 
Punem la incins o tigaie de gril, unsa putin si si rumenim frigaruile rotindule, pe toate partile. Sunt deliciose, atat calde cat si reci. Eu le-am servit alaturi de spanac. 

 

 

Ficăței în stil libanez 

Ingrediente

  • Pt ficat:
  • 500 grame de ficat de pui
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1/6 lingurita de nucsoara
  • 1/6 lingurita de ghimbir
  • 1/6 lingurita de scortisoara
  • 1/6 lingurita de piper
  • 1/6 praf de chilli
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de zeama de lămâie
  • sare
  • piper
  • Pt. crostini:
  • paine feliata
  • ulei de masline
  • usturoi

Mod de preparare

Se pun condimentele toate intr-un bol si se amesteca. 
Ficatul de pui se spala si se usuca cu servetele absorbante si se amesteca cu aceste condimente.
Se pune o tigaie cu ulei pe foc, cand e uleiul incins se pune si ficatelul condimentat.
inainte cu 5 minute de a lua ficatul de pe foc stropiti-l cu zeama de lamaie. Trebuie sa aiba o culoare frumoasa maronie! Lasati-l cu un capac pana faceti si crostini, nu dureaza mult!
Se da cuptorul pe foc mare si se lasa sa se incinga 2-3 minute. Eu am taiat painea in acest mod, ca in poza, voi puteti sa o taiati cum doriti. Se lasa la cuptor painea pana cand este frumos rumenita 4-5 minute dureaza la foc mare. Dupa ce se scot din cuptor se ia un catel de usturoi si se freaca pe bucatica de crostini, iar apoi se stropeste cu ulei de masline. Acest tip de paine, crostini, este specific Toscanei.
La final, se serveste cu lamaie din abudenta, pe care o folosim sa stropim ficatul. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.49802899360657