Noiembrie 09, 2021
Curăţenia de toamnă, un boost pentru tonusul psihic
O curăţenie temeinică, în toată casa, la finalul toamnei este esenţială pentru sănătatea întregii familii. Luând în calcul faptul că va urma o perioadă cu zile reci şi umezeală, o să respirăm aerul din interior. Curăţenia de toamnă ne va oferi un mediu curat şi, implicit, sănătos. Făcută temeinic, curăţenia de toamnă îmbunătăţeşte starea de spirit a celor din casă, creşte confortul şi pregăteşte casa pentru perioada sărbătorilor de iarnă, conform okmagazine.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Aer curat în interior

Zilele reci de final de toamnă înseamnă ferestre închise şi sisteme de încălzire pornite. O combinaţie care ne oferă confort termic, dar care va reduce drastic calitatea aerului din interior. Praful, impurităţile şi alergenii strică atmosfera şi creează un mediu neprielnic. Soluţia este o curăţenie temeinică, în toată casa, care să cuprindă toate locurile unde se poate aduna praf, inclusiv sub şi în spatele pieselor de mobilier.

Curăţarea acestor zone nu trebuie să însemne un efort deosebit, iar utilizarea unui aspirator Philips cu multiple accesorii, cu filtre performante sau cu sisteme de purificare cu apă, este una dintre metodele sigure şi eficiente.

Insistă mai ales asupra locurilor ascunse, dar şi pe covor. Foloseşte aspiratorul de mână pentru a curăţa bine suprafeţele tapisate ale pieselor de mobilier şi nu omite pereţii şi perdelele. Acestea sunt veritabile depozite de praf şi impurităţi. Primii pot fi pur şi simplu aspiraţi, folosind o perie moale, iar perdelele spălate. Dacă faci toate acestea vei obţine o îmbunătăţire considerabilă a calităţii aerului.

Important de făcut

În planul de curăţenie de toamnă trebuie incluse obligatoriu şi următoarele:

●       curăţarea ferestrelor, ca să te poţi bucura de cât mai multă lumină naturală;

●       verificarea centralei şi a sistemelor de încălzire;

●       ventilarea caloriferelor pentru ca agentul termic să circule bine;

●       mici reparaţii (garnituri cu probleme la baie, o scurgere înfundată şi altele asemenea);

●       becuri economice cu lumină caldă în casă, pentru că vor crea o atmosferă calmă şi caldă;

●       aeriseşte sau, dacă este nevoie, spală păturile şi pilotele, inclusiv cele din camera de zi;

●       foloseşte arome de toamnă-iarnă pentru a parfuma casa (scorţişoară, vanilie, citrice sau brad).

Mai puţin stres

Este dovedit faptul că o casă neîngrijită, murdară şi dezordonată este o sursă continuă de stres. În replică o locuinţă curată, unde se face ordine, iar această organizare este păstrată, induce o stare plăcută şi confortabilă din punct de vedere psihic.

Ordinea temeinică este o etapă obligatorie în curăţenia de toamnă. Începe prin a aduna toate lucrurile împrăştiate care nu au un loc al lor. Aruncă sau reciclează ceea ce nu-ţi mai trebuie, apoi pune în ordine dulapurile şi sertarele cu haine şi scoate-le în faţă pe cele groase pentru sezonul rece. Verifică-le şi pregăteşte-le (spală-le sau calcă-le) pentru a fi gata de purtat. Depozitează hainele de vară, dar numai după ce au fost spălate şi triate.

Stabileşte o rutină zilnică de curăţenie. Alocă cel mult 30 de minute pentru a pune în ordine hainele şi a curăţa locurile intens folosite din baie, hol şi camera de zi. Este o bună metodă pentru a-ţi menţine casa curată şi ordonată cu puţin efort. Nu ieşi din dormitor, dimineaţa, înainte de a face patul şi nu omite curăţenia zilnică din baie.

O locuinţă organizată şi curată este un beneficiu important şi pentru cei care lucrează de acasă, pentru că-i ajută să se concentreze şi să dea randament.

Curăţenia săptămânală

Este infinit mai uşor să păstrezi decât să faci curăţenie amplă în toată casa. O curăţenie generală de toamnă poate dura câteva zile şi implică efort. Curăţenia de întreţinere înseamnă maximum jumătate de oră pe zi şi o oră- două la fiecare final de săptămână.

Curăţenia săptămânală înseamnă aspirarea covoarelor şi să speli sau să ştergi pe jos. Aspiratoarele moderne fac o treaba excelentă şi pot fi utilizate pentru a curăţa diferite suprafeţe prin simpla schimbare a accesoriilor.

Pregăteşte-te pentru Sărbători

Curăţenia de toamnă trebuie considerată un prolog pentru perioada Sărbătorilor. Mai mult, dacă faci curăţenie la finalul toamnei, şi o întreţii, casa ta va fi perfect ordonată şi pregătită pentru perioada specială de la finalul anului. Dacă faci curăţenie din timp vei avea mai mult timp pentru a pregăti decoraţiuni, cadouri şi mâncăruri specifice şi pentru a te bucura de Crăciun.

Curăţenia de toamnă din casă este un beneficiu pentru confort şi pentru aspectul general al casei, dar este, înainte de orice, unul dintre secretele care garantează un mediu sănătos pentru tine şi familia ta.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.81949853897095