Octombrie 21, 2021
Cum este sexul la 20, 30, 40, 50 de ani
Viaţa sexuală este influenţată într-o mai mare sau mai mică măsură de vârstă. Iată câteva repere despre cum variază sexul în funcţie de vârstă! ...20 de ani: hormoni+vise erotice.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

20 – 30 de ani: vremea ,,descoperirilor" intime

Pentru ambele sexe, aceasta este vârsta celor mai multe descoperiri pe plan erotic. Între aceste vârste, femeile par să prefere discuţiile despre sex, spre deosebire de bărbaţi, care trec mai repede la „fapte”. Bărbaţii trebuie să ţină cont de faptul că partenerele lor au mai multă nevoie de preludiu decât ei, de stimulare a zonelor plăcerii pentru a ajunge la orgasm.

30 – 40 de ani: maturizare sexuală

Mai puţin „presaţi” de hormoni, bărbaţii şi femeile pot profita de întreaga experienţă acumulată pentru a-şi oferi reciproc plăcere, multe femei ajungând de-abia acum să trăiască adevăratele orgasme. Totuşi, acum poate surveni rutina sexuală, de aceea sexologii sfătuiesc cuplurile să acorde suficient timp vieţii intime.

40 – 50 de ani: apogeul erotic

Teoretic, între 40 şi 50 de ani ar trebui ca viaţa sexuală să fie una echilibrată şi armonioasă, mai ales în cazul partenerilor care sunt împreună de mulţi ani, care îşi cunosc dorinţele şi aşteptările sexuale. Însă, tot acum, unii bărbaţi vor să îşi trăiască din nou adolescenţa sau să îşi materializeze unele fantezii sexuale („criza bărbatului de 40 de ani”).

După 50 de ani: încă se mai poate

Schimbările hormonale asociate menopauzei şi andropauzei îşi pun amprenta şi asupra vieţii sexuale. Astfel, intrarea la menopauză îi poate da femeii sentimentul că nu mai este dorită. În plus, scăderea nivelului de estrogen îi poate diminua acesteia dorinţa de a face dragoste, neajuns care poate fi depăşit cu ajutorul terapiilor de substituţie hormonală. Bărbaţii au nevoie de mai multă stimulare, pentru că nici reacţia lor erotică nu mai este „automată".



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.84942007064819