Decembrie 21, 2020
Cinci greșeli de machiaj care te îmbătrânesc
Machiajul poate face minuni sau invers. E foarte important să alegem corect produsele, să le aplicăm corespunzător şi nu pentru a ne adăuga ani în plus. Pentru a evita acest lucru, iată ce greşeli trebuie să eviţi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Greșeala 1: Alegi un fond de ten care nu se potrivește nuanței tenului tău

Multe femei termină prin a arăta ca și când ar purta o mască întrucât fondul de ten nu se potrivește feței și gâtului lor. Când e prea deschis, pielea ta va părea fără viață. În loc să arate natural, machiajul tău doar va fi pus pe piele, aspect care doar adăuga ani feței tale. Când este prea închis, nu îți scoți în evidență nicidecum trăsăturile, ba chiar adaugi duritate expresiei tale, care doar te îmbătrânește.

Pentru a obține culoarea potrivită, în momentul testării unui fond de ten, nu îl întinde prea mult. Pur și simplu tampotează-l pe față începând din partea de sus a obrazului până în partea de jos a maxilarului și încearcă să nu optezi pentru o nuanță mai închisă sau mai deschisă față de culoarea actuală a pielii tale. Dacă ești bronzată pe gât și corp, poți obține acea culoare și pe față prin intermediul unui bronzer, fără să fii nevoită să folosești o culoare mult prea deschisă. Scopul este să faci legătura cu pielea ta prin a întinde fondul de ten inclusiv pe gât.

Greșeala 2: Optezi pentru un ruj prea închis pentru tine

Cele mai multe femei au o nuanță preferată de ruj și brand pe care îl aleg de ani de zile. Dar asta ar putea fi o mare greșeală. Pe măsură ce îmbătrânești, buzele tale nu vor mai fi atât de bine definite, așadar, pentru a părea mai tânără, vei dori să optezi pentru un ruj care să le facă mai pline. O culoare închisă face chiar opusul, făcându-ți buzele să pară mai mici, mai lipsite de volum și mai puțin scoase în evidență într-un mod pozitiv.

Dacă îți place culoarea afinelor și nuanțele închise de roșu, stai departe de rujurile cu o textură mată sau greoaie întrucât așa vor rămâne și pe buze. Optează pentru o formulă hidratantă și transparentă. Adăugarea unui strat de gloss este de altfel de ajutor. Multe femei consideră că lip-gloss-ul este pentru adolescente, dar un finish luminos nu va face decât să adauge un plus de volum buzelor tale.

Greșeala 3: Aplici creion de ochi doar pe conjunctivă

Poate părea mai ușor doar să aplici eyeliner pe partea de jos a ochiului, dar neocupându-te deloc de restul ochiului nu vei obține decât să faci ochii să pară mai mici, iar imaginea de ansamblu să pară îmbătrânită. Aplicând creion sau tuș de ochi și pe pleoapa superioară îți va deschide ochii luminându-ți întreaga față.

Asigură-te însă că nu trasezi o linie prea groasă; și ea, de altfel, îmbătrânește. În momentul în care aplici creionul sau tușul de ochi, încearcă să trasezi linia cât mai aproape posibil de gene astfel încât să pară ca o extensie a genelor tale. În partea de jos, încearcă să trasezi o linie mai subțire față de cea de sus. Asigură-te că ele se întâlnesc în colțul ochiului.

Greșeala 4: Aplici o culoare de blush nepotrivită, și mult prea jos

Din păcate, nu puține sunt femeile care nu optează pentru o nuanță de blush care să adauge tinerețe fețelor lor. Unele aleg nuanțe de maro pentru că au impresia că vor avea fața mai definită și mai conturată, dar nu sfârșesc decât prin a avea o expresie plictisitoare, neclară, ca și când machiajul doar a fost atașat feței lor. Alte femei optează adesea pentru produse în nuanțe mult prea soft care te pot face să pari și ștearsă, și mai în vârstă.

Pentru a găsi nuanța potrivită, ciupește-ți puțin obrajii și încearcă să găsești un blush cu aceeași nuanță pe care o ai în momentul în care roșești. În momentul în care aplici blush-ul, începe de la înălțimea mărului obrazului tău și întinde-l înainte și înapoi. Unele persoane aplică blush-ul doar pe partea de sub obraz, dar chiar vrei să îl aplici mai sus pentru a-ți defini și ridica trăsăturile.

Greșeala 5: Nu adaugi culoare și definire sprâncenelor tale

Pe măsură ce îmbătrânești, sprâncenele tale devin mai subțiri sau, pur și simplu, după ani de pensat intens, ele nu mai cresc. Neumplând golurile cu o pensulă sau pudră de sprâncene le poate lăsa fără culoare și pe tine cu un look mai bătrânicios. O sprânceană plină va ridica întreaga față, îți va defini trăsăturile și îți va crea o aparență tinerească cu totul.

Pentru a alege un produs de sprâncene, optează pentru cele care au aceeași nuanță cu a părului tău. Dacă ești blondă, alege culoarea ce se potrivește rădăcinilor tale; pentru păr gri sau alb, alege un ton soft de gri; dacă ești brunetă sau roșcată, alege mahon. Pentru persoanele cu un ton al pielii mai închis, alege o nuanță caldă. Începe prin a-ți pieptăna sprâncenele în sus și în jos. Trasează apoi o linie ușor deasupra arcadei tale și umple cu nuanța aleasă de-a lungul arcadei până unde se termină sprânceana naturală.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.0324726104736