Mai 24, 2023
”Chișinău. Locul ideal pentru întâlniri” Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Scenice
Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Scenice, cu genericul ”Chișinău. Locul ideal pentru întâlniri”, va avea loc în perioada 26 mai-4 iunie, la Chișinău

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Actori din toată lumea, spectacole în aer liber, dorința de a crea și de a inspira oamenii. 18 spectacole de teatru, muzică și dans vor aduce o nouă perspectivă asupra artei.

”BITEI este un eveniment cultural foarte important nu doar pentru teatrul nostru, ci și pentru întreaga cultură a țării noastre, pentru publicul spectator, care a manifestat un interes deosebit și mereu ne întreba: când vom reveni la BITEI, când va avea loc următoarea ediție? Și iată, după mai multe eforturi depuse, suntem în prag să inaugurăm cea de-a XIII-a ediție. Aceasta nu ar fi avut loc, dacă ne-am fi propus să-l organizăm doar cu forțele proprii sau cu ajutorul sponsorilor. Rolul statului în organizarea acestui eveniment este substanțial și fundamental. Este o acțiune care are un statut special. Astfel, prin hotărâre de Guvern, în 2016, Festivalul BITEI a obținut statut de eveniment de importanță națională, alături de Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Invită Maria Bieșu” și Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor”. Suntem onorați că avem acest statut și să nu lăsăm ca acest eveniment să dispară sau să-și minimalizeze din importanță”, a precizat Petru Vutcărău.

La cea de-a 13-a ediție a festivalului BITEI vor participa douăzeci de trupe de teatru, muzică și dans din diferite țări: China, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Italia, Polonia, România, Spania, Ucraina și Moldova. Marele proiect va cuprinde ateliere artistice, dezbateri, mese rotunde și conferințe de presă cu participarea unor personalități cunoscute din domeniul artelor spectacolului.

"Festivalul BITEI constituie de fapt un pilon al vieții teatrale din R. Moldova și revenirea, după șapte ani de pauză, este un moment extrem de important.", a declarat ministrul Culturii din Republica Moldova, Serghei Prodan.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, împreună cu Teatrul Național „Eugène Ionesco”, sub Înaltul Patronaj acordat de președintele R. Moldova, Maia Sandu, și de Guvernul R. Moldova, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău.

Sursa foto - moldpres.md



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.9318010807037