Septembrie 27, 2022
Cea mai înaltă femeie din lume a doborât alte trei recorduri mondiale: Are doar 25 de ani
Rumeysa Gelgi are 25 de ani și este din Turcia. Tânăra are o boală genetică rară, numită sindromul Weaver, care, accelerându-i creșterea, a făcuto cea mai înaltă femeie de pe planetă. Conform Guinness World Records, în prezent, ea a doborât alte trei noi recorduri, scrie dailystar.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Rumeysa Gelgi, în vârstă de 25 de ani, are o înălțime de peste doi metri, mai exact - 215.16 centimetri. Caracteristicile record ale Rumeysei nu se opresc aici, după ultimele verificări din luna februarie, ea mai deține și trei recorduri suplimentare.

Aceste înregistrări sunt: cel mai lung deget ale unei persoane în viață (femeie) la 11,2 cm și cel mai lung spate ale unei persoane în viață (femeie) la 59,90 cm. Totodată, tânăra mai obține coroana pentru cele mai mari mâini ale unei persoane în viață (femeie), cu mâna dreaptă măsurând 24,93 cm și mâna stângă măsurând 24,26 cm.

Acest lucru, împreună cu statura ei impresionantă, a însemnat că a fost victima tachinărilor și abuzurilor din partea oamenilor în trecut, dar spune că acest lucru a făcut-o doar mai puternică.

După ce și-a dat seama că ignoranța alimenta adesea acele comentarii dureroase, ea a decis să-și folosească platforma pentru a educa oamenii și a sensibiliza: „Îmi place să fiu diferită de toți ceilalți”, a spus ea.

Pentru a-și ușura mișcarea, Rumeysa folosește în mod predominant un scaun cu rotile, dar poate folosi un premergător pentru a se deplasa în siguranță pentru perioade scurte.

Niciun alt membru al familiei ei nu a prezentat semne de sindrom Weaver, iar restul familiei ei sunt toți de înălțime medie.

Sursa - tv8.md



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74258518218994